Çok bilinmeyen 5 çevrimiçi Microsoft hizmeti!

Yazılım devi Microsoft'un bu hizmetlerini hiç duymamış olma ihtimaliniz oldukça yüksek!

Çok bilinmeyen 5 MS hizmeti!

Microsoft dendiğinde aklınıza muhtemelen pahalı yazılımlar geliyor. Ya da belki de BSOD kabusu veya Windows 8... Aklınıza iyi şeyler gelmediyse, bunu değiştirmeniz için size yardımcı olabiliriz.

Microsoft Garage

2009'da başlatılan bu program sayesinde Microsoft çalışanları, fikir paylaşımında bulunup onları gerçek projelere dönüştürebiliyorlar. 2011'de Microsoft'un Redmond, Washington'daki kampüsünde kendine büyük bir alan bulan Garage'dan çıkan projeler arasında Office Talk, Conversation Translator, Mouse without Borders ve fazlası var.

Microsoft, yakın zamanda Garage'ı açık hale getirmeyi ve tüketicilerden geri bildirim almayı planladığını duyurmuştu.

Garage'ın Workbench bölümünde ise Android, Windows ve Windows Phone için kilit ekranları, oyunlar ve faydalı araçlar bulmanız mümkün.

Microsoft Research'ten ücretsiz araçlar

Microsoft Research'ten ücretsiz araçlar

Microsoft Research'ten ücretsiz araçlar

Microsoft Research, 500'ün üzerinde araştırma alanında çalışan 1.000 bilim adamı ve mühendisten oluşan bir bilim araştırma kurumu. Bu araştırma projelerinden ortaya çıkan araçlar, genellikle oldukça iyi ve işlevseller.

Bu araçlardan AutoCollage'in deneme sürümü, birden fazla fotoğrafı tek fotoğrafta toplarken, ücretsiz Socl, fikirlerinizi belirtip sosyal ağlarda paylaşmanıza olanak tanıyor. Photosynth, dünyayı 3 boyutlu olarak yakalayıp görüntülemenize izin verirken, TouchDevelop ise size web tabanlı bir programlama ortamı sunuyor.

Microsoft Virtual Academy'den ücretsiz IT eğitimi

Bilgisayar ve IT yeteneklerinizi geliştirmek istiyorsanız, Microsoft Virtual Academy'ye göz atın. Ücretsiz olan tüm dersler arasında konuya veya ürüne göre arama yapabiliyor, farklı dillerdeki derslere ulaşabiliyorsunuz. Bazı dersler canlı olarak yayınlanırken bazıları akış olarak veya indirilerek izlenebiliyor.

Windows'u ücretsiz deneyin

Windows 10'un Teknik Önizleme sürümünün yanında, diğer Windows sürümlerini de deneyebilirsiniz. Microsoft, TechNet Evaluation Center sayfasında Windows 8.1 Enterprise, Windows 8 Enterprise ve Windows 7 Enterprise'ın 90 günlük deneme sürümlerini sunuyor.

ISO dosyasını indirebilmek için Microsoft hesabınızla oturum açmanız ve indirmek istediğiniz sürüm için kayıt olmanız gerekiyor.

Ücretsiz PC kontrolü

Windows'lu bilgisayarınızda sorun yaşadığınızda çözüm için Microsoft'un Fix it Solution Center'ı gibi çevrimiçi kaynakları kullanabilir, destek forumlarında soru sorabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları