Cyber Security Weekend etkinliğindeydik

Kaspersky Lab'ın Cyber Security Weekend etkinliğinden bildiriyoruz.

Budapeşte'den bildiriyoruz!

CHIP Online olarak yerinde takip ettiğimiz, Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen Kaspersky Lab'ın Cyber Security Weekend etkinliğinde, Kaspersky Lab uzmanları 2016 tahminlerinden söz ettiler.

Kaspersky Lab'ın uzmanları, 2016 yılında siber casusluk simsarlığında büyük bir değişim göreceğimizi tahmin ediyor. Uzmanlara göre fidye yazılımları bankacılık Trojan'larında daha fazla zemin bulacak ve genellikle zengin ve bu nedenle karlı hedeflerin sahip olduğu Macintosh cihazlara ek olarak mobil ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni alanlara yayılması bekleniyor. Siber suçlular, durmadan kurbanların paralarını çalmanın yeni yollarını arayacak. Bu nedenle ApplePay ve AndroidPay gibi alternatif ödeme sistemlerinin yanı sıra borsaların finansal siber saldırılara daha fazla hedef olması bekleniyor.

Bu beklentiler karşısında ne yapılmalı noktasında ve Cyber Security Weekend etkinliğini değerlendirmek üzere, biz de CHIP Online olarak mikrofonumuzu Kaspersky Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk'a uzattık.

Okuyucu Yorumları