Galaxy S6'da microSD slotu neden yoktu?

Samsung, Galaxy S6'da microSD slotunu neden kaldırdı? Galaxy S7'de neden geri getirdi?

microSD slotu nereye gitti?

Galaxy S6, Samsung için şüphesiz önemli bir başarıydı ancak telefonun microSD kart yuvasını kaldırmış olması birçok kullanıcıyı üzmüştü. Galaxy S7 ile birlikte özellik, geri döndü ve telefonun önemli özelliklerinden biri haline geldi. Peki Samsung, microSD slotunu neden S6'dan kaldırmayı tercih etti?

Samsung'un içerik yönetimi müdürü Kyle Brown, durumu şöyle anlatıyor: "S6'yı tanıttığımızda cihazın tüm performansını yükselttik. UFS 2.0'a ve DDR4 RAM'e geçiş yaptık... Bir bellek slotunun cihazın performansını yavaşlatacağını düşündük. Neyse ki Galaxy S7'de tüm bu teknolojileri aynı anda sunmanın bir yolunu bulduk."

Galaxy S6 çeşitli depolama seçenekleriyle gelse de 128GB'lık modelin fiyatı oldukça yüksekti. Bu durum, birçok kullanıcının Samsung'un Apple'ın yolundan gittiği yorumunu yapmasına neden oldu. Brown ise bu durumun tamamen performansla ilgili bir karar olduğunu söylüyor. Ancak Brown, diğer markaların microSD'yi kaldırmadan nasıl yüksek performans sundukları konusunda yorum yapmıyor.

Brown, S7'nin microSD kart slotunu geri getirişinin telefon hakkında aldıkları en olumlu tepkiler arasında olduğunu söylüyor ve ekliyor: "MicroSD slotu, IP68 suya dayanıklılık işlevlerini eklemeyi başardığımız için kendimizle gurur duyuyoruz. Mühendislerimiz için gerçekten de müthiş bir başarı."

Okuyucu Yorumları