Gameloft ofisine bir garip polis baskını!

Mobil oyun devi Gameloft'un önemli ofislerinden birini polis bastı. Hem de bakın hangi nedenle...

Oyun devine şok baskın!

Gameloft'un Endonezyalı çalışanları, hafta başında Yogyakarta'daki ofisleri polis tarafından basılınca pek hoş olmayan bir güne başladılar. Çalışanlar, günlük standart işleri olan oyun testi ve gelişimi üzerinde çalışmaktayken, Endonezyalı sivil polisler tarafından ziyaret edildiler.

Polis, arama emri olmadan binayı aramak istedi ancak girişleri kabul edilmedi. Kısa bir süre sonra üniformalı yeni bir grup polis binaya ulaştı ve yanlarında arama emirlerini de getirdiler.

Polisin en başarılı oyun firmalarından birinin ofisini arama sebebi ise oldukça ilginçti. Görünüşe göre, Gameloft ofisinin civarında yaşamakta olan topluluk, polislere ofisin bir "online kumar salonu" olduğunu söyleyerek şikayette bulunmuştu. Bu şikayetlerin ardından, polis ofisi ayrıntılı bir şekilde aradı ancak bariz bir şekilde bu ofis, bir kumar salonu değildi. Durumun ortaya çıkmasının ardından polis, hızlı bir şekilde ofisi terk etti.

Yerel haber sitesi Tribun Johja'nın söylediğine göre, polis komiseri Aryuniwati, bu baskının gerçekleştiğini kabul etti. Söylentilere göre, polise giriş izni verilmediğinde, binanın güvenlik görevlilerinden birinin suratına atılan bir yumruk da söz konusuydu.

Henüz konu hakkında resmi bir özür gelmiş değil.

Okuyucu Yorumları