Google'ın yeni Nexus'unu kim üretecek?

Google'ın yeni Nexus'unu üretmek isteyen Çinli devler, birbirlerine savaş açtı!

Nexus savaşları başladı

Google'ın büyük ilgi gören Nexus modellerinin yenisi için üretim zamanı geldi. Ancak yeni Nexus'u kimin üreteceği şu anda belli değil; büyük telefon üreticileri Nexus'u üretmek için Google'ın kapısını aşındırıyorlar.

Üretime talip olan adaylar arasında Çin'in en büyük üreticileri Lenovo, Xiaomi Technology, Huawei ve Koreli LG yer alıyor. LG daha önce de Google'ın Nexus modellerini üretmişti ancak Google'ın bu kez Çin'li bir üreticiyle çalışmak istediği konuşuluyor.

Google'ın Çin'li üreticileri seçmek istemesinin sebebi, Çin pazarındaki yerini sağlamlaştırmak istemesi. Çin'li üreticilerin hayata geçireceği Nexus modellerinin Çin'de piyasaya çıkması daha avantajlı olacak. Üstelik bu fırsattan istifade Google kendine düşük maliyetle üretim yapan Çin'li bir üretim partneri de kazanmış olacak.

Şimdilik en büyük adayın Lenovo olduğu düşünülüyor zira iki firmanın arasında zaten işbirliği sürüyor. Lenovo aynı zamanda daha önce Google'dan Motorola'yı satın almıştı ve şu anda Motorola telefonlarını üretiyor. Google da Motorola'yı kendi telefonlarını üretmek için satın almış ancak üretim işine ısınmayınca, Motorola'nın lisanslarını kendine saklayıp üretim departmanını ve markasını Lenovo'ya satmıştı.

Öte yandan Xiaomi'nin pazarlama müdürü de Google'ın eski yöneticilerinden Hugo Barra... Dolayısıyla Hugo'nun, Google yönetim kademesindeki ilişkilerinin de çok güçlü olması nedeniyle işi Xiaomi'nin kapması da muhtemel.

Huawei ise çok güçlü modelleri ve yüksek teknolojisi ile güçlü adaylar arasında yer alıyor. Bakalım, yeni Nexus'u hangi Çin'li firma üretecek?

Okuyucu Yorumları