Huawei'nin Sıradaki Bombası: Grafenli Pil!

Yerinde saymaktan bir türülü kurtulamayan pil teknolojileri, Huawei'in yeni grafen atılımı ile farklı bir boyuta taşınabilir!

Huawei de "süper pilin" peşinde!

Akıllı telefon devriminin başlamasından on yıl sonra, pil ömrü halen endüstrinin kabusu durumunda. Ancak Huawei'in son atılımı, bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Tek atom kalınlığında, saf karbondan yapılan süper madde grafen, pillerin 60°C sıcaklıkta çalışmasını sağlıyor ve bu da normal pillerden 10°C daha yüksek bir ısı. Bu, güç paketinin kullanım ömrünü uzatmakla kalmıyor, aynı zamanda şarj olma potansiyelini de iki kat arttırıyor.

Huawei'ye göre pil şu tekniği kullanıyor: "Elektrolitlerdeki özel bir katkı maddesi, su izini ortadan kaldırıyor ve elektrolitlerin yüksek sıcaklıklarda buharlaşmasını önlüyor. İkinci olarak, modifiye edilmiş geniş-kristal NMC malzemeleri, katot için kullanılıyor ve katot tozunun termal kararlılığını geliştiriyor. Üçüncü olarak, grafen Li-ion pilin daha verimli soğutulmasını sağlıyor."

Farklı ölçeklerde piller üretmek uygun olursa bu Huawei'in giderek gelişen telefonları için harika bir gelişme olabilir. Şirket, yeni pil sistemini kullanacak herhangi bir tüketici cihazı duyurmamış olsa da, önümüzdeki yıl dev cep telefonu etkinliği olan MWC'nin bu devrimde bir atılım görevi alabileceğini görmek ilginç olacak.

Okuyucu Yorumları