IE11, görme engelliler için ses kullanacak

Microsoft çoğu zaman görmezden gelinen önemli bir kullanıcı grubu için IE11'e özel yetenekler ekledi

IE11'in "özel" yetenekleri!

Görme engellilerin internet kullanmaları son derece zor bir iş. Ancak sesli asistanlar sayesinde özel bilgisayar programlarını kullanabilen görme engelliler ne yazık ki, web servislerinin veya web uygulamalarının görme engelliler için yeterince destek vermemesi nedeniyle e-mail gibi kritik uygulamaları kullanırken büyük problemler yaşayabiliyorlar.

Microsoft, IE11 ile bu soruna bir çözüm getirmeyi umuyor. Windows 8 ile piyasaya çıkardığı Windows Narrator, sesli komutlar sayesinde bilgisayarla iletişim kurmayı, yazı yazmayı, uygulamaları kullanmayı sağlıyordu.

Microsoft şimdi Windows Narrator'u IE11'e ekleyerek, görme engellilerin e-posta servislerini veya başka web uygulamalarını daha kolay kullanmasını sağlayacak. Uygulama, görme engellilerin yazı yazmasını kolaylaştırırken, metnin formatlanmasını da sağlayacak.

Örneğin, bir email okurken, kalın fontla yazılmış bir bölümün başında "bold" uyarısını yapacak olan uygulama kalın yazılmış ifade bittiğinde "end bold" uyarısını yapacak. Böylece aynı HTML Tag'lerinde olduğu gibi, görme engelliler de sesli komutları kullanarak, metinleri formatlayabilecekler.

Elbette yazılım şimdilik İngilizce dilini anlayabiliyor ama bu teknolojinin gelişmesiyle Türkçe konuşması da mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları