İnternet devi Amazon'dan yeni sürpriz!

Yıllar önce online kitap mağazası olarak yola çıkan Amazon, bakın şimdi hangi alana giriyor...

İnternet devinden son sürpriz

Başlangıçta sadece bir online kitap satış mağazası olarak yola çıkan Amazon, bugün dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri. Zaman içerisinde Kindle cihazları ve kendi geliştirdiği tablet - telefon donanımları gibi teknolojileri de piyasaya süren firma, Amazon Originals başlığı altında giderek büyüyen devasa bir bulut tabanlı televizyon dizisi platformuna da sahip.

Kullanıcılara sunduğu ürün çeşitlerini daha da arttırmaya kararlı gibi gözüken Amazon, artık kendi işlemcilerini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Fakat burada "piyasa" sözcüğüyle kastettiğimiz alan yine de son tüketiciyi içermiyor. Zira firma ARM tabalı Alpine yongalarını, geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı bir yonga tasarım firması, Annapurna Labs adlı bir yan kuruluş aracılığıyla üreticiler ve servis sağlayıcılarla buluşturacak.

Alpine adlı bu yonganın aralarında ASUS, Netgear ve Synology gibi firmaların Wi-Fi yönlendiricileri, depolama cihazları ve birbirine internet üzerinden bağlanabilen ev cihazları gibi ürünlerinde kullanılması amaçlanıyor. Söz konusu yongalardan belirli veri merkezlerinde de yararlanabileceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları