İşte dünyanın en büyük kalbi!

Neredeyse araba boyunda... Dünya üzerinde yaşayan bir canlıda bulunan en büyük kalp ortaya çıktı!

İşte dünyanın en büyük kalbi!

Biyologlar, Dünya'nın bilinen en büyük hayvanları olan Mavi Balinaların iç organlarının boyutları hakkında uzun süredir fikirler yürütüyor ve kalplerinin yaklaşık olarak bir araba boyutunda olduğunu tahmin ediyorlardı. Ancak bir örneği inceleme imkanları olmadığı için bu tahminleri şimdiye dek doğrulanamamıştı. Şimdi ise Newfoundland, Kanada sahiline vuran ölmüş bir mavi balinanın bulunması ile beraber inceleme fırsatı ortaya çıkmış oldu.

Royal Ontario Museum'dan Jacqueline Miller ve ekibi, karaya vuran bu mavi balinayı incelemeye başlayarak, kalbinin boyutu hakkında kesin bir bilgiye ulaşmayı başardılar. Miller'ın söylediğine göre "göğüs boşluğunu açarak kalbi ortaya çıkarmak ve sonrasında içeri girerek (kalbi) çevreleyen dokulardan kurtarmak" zorunda kaldılar. "Neredeyse beline kadar" doku ve kan içerisinde ilerlediğini belirten Miller, açtıkları boşluktan kalbi çıkarmak için dört kişiye ihtiyaçları olduğunu söylemekte.

Ancak kalp, tahmin edilenden çok daha "küçük" çıktı. Belirtilene göre 180kg ağırlığında olan kalp, "sadece bir golf arabası" boyutundaydı. Ancak bu bile, onu dünyada yaşayan canlılarda bulunan en büyük kalp yapmak için yeterli...

Okuyucu Yorumları