Kasım güncellemesi BitLocker'ı "bozdu"!

Windows 10'un bu güvenlik işlevini kullananlar, Kasım güncellemesi sonrasında hatayla karşılaştılar!

Windows 10'da garip sorun

Farklı kullanıcılardan gelen raporlara göre Windows 10'un son yapısı, sistemin şifrelenmesine engel olan bir hatayla geliyor. Sorunun yalnızca Kasım güncellemesini içeren (yapı 10586) temiz yüklemelerde yaşandığı söyleniyor.

Microsoft TechNet forumlarından "nesoi"ye göre Kasım güncellemesini içeren temiz bir yükleme sonrasında BitLocker'ı etkinleştirmek mümkün olmuyor. Bunun nedeni, işlevi etkinleştirecek olan sihirbazın "parametre hatalı" şeklinde bir hata döndürmesi. Kullanıcıya göre BitLocker, işlevi Windows 10'un RTM sürümünde (yapı 10240) etkinleştirip, daha sonra Kasım güncellemesini yükleyenlerde sorunsuz biçimde çalışıyor. Ancak BitLocker'ı daha sonra devre dışı bıraktıysanız (elle veya işletim sistemini sıfırlama seçeneğiyle), sistemi tekrar şifrelemek istediğinizde hata mesajıyla karşılaşıyorsunuz.

Microsoft, BitLocker'la ilgili bu soruna ilişkin henüz herhangi bir onarım sunmasa da, Kasım güncellemesinin Medya Oluşturma Aracı'nın dışında bırakılmasının durumla ilgisi olabilir.

Okuyucu Yorumları