Kim Dotcom'dan Mega'ya karşı uyarı...

Çok tartışılan isim Kim Dotcom, kendi kurduğu Mega'ya karşı kullanıcıları uyardı!

Mega için şok suçlamalar!

Eğer bir Mega kullanıcısı iseniz, verilerinizi mümkün olduğunca çabuk bir şekilde yedeklemenizde fayda var. Bu uyarı, firmanın ilk kurucusu Kim Dotcom'dan gelmekte.

Geçtiğimiz gece yayınladığı bir tweet serisi ile Kim Dotcom, kullanıcıları Mega hakkında uyardı. Her ne kadar açık bir şekilde belirtmese de, Dotcom artık verilerin firmanın sunucularında güvenli olmadıklarını düşünüyor. Hatta Dotcom, firmanın da yakın zamanda ortadan kaybolabileceğini düşündüğünü söylüyor.

Mega, ABD ve Yeni Zelanda hükümetlerinin Dotcom'un asıl dosya paylaşımı firması MegaUpload'a karşı aldıkları agresif tutumun ardından kurulmuştu. Hükumetler tarafından MegaUpload, korsanlık ve siber suçlar için bir merkez olarak belirtilmişti ve daha sonra firma kapatılmış, Dotcom'un varlıklarının pek çoğuna el koyulmuştu. Bundan kısa bir süre sonra da Dotcom, yeni firması Mega'yı kurmuştu. Ancak Mega da benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldı ve uzun bir süredir saldırı altındaydı.

Geçtiğimiz yıllarda, Mega'nın Paypal gibi ödeme hizmetlerine erişimi engellenmişti ve Yeni Zelanda hükümeti tarafından gerçekleştirilen bir ele geçirme operasyonunun ardından Dotcom, 2013 yılında firmadan ayrılmıştı.

Dotcom attığı tweet'ler aracılığıyla, Mega'nın 2 yılı aşkın süredir kredi kartı desteği olmadan çalıştığını ve artık kaynaklarının azaldığını söylemekteydi.

Şimdi ise Dotcom, Mega kullanıcılarını sadece verilerinin güvenliği hakkında değil, ayrıca firmanın sahipleri hakkında da uyarıyor. Dotcom'un söylediğine göre aynı zamanda Yeni Zelanda'nın da vatandaşı olan ve Çin'in arananlar listesinin en üstlerinde yer alan Çinli Bill Liu artık Mega'nın kontrolüne sahip. Bill Liu, para aklama ve dolandırıcılık suçları ile aranmakta.

Ancak Mega, Dotcom'un iddialarını yalanlar bir şekilde yaptığı açıklamada, yatırımcıları sayesinde kayda değer bir desteğe ve kaynağa sahip olduğunu ve finansal durumunun kötü olmadığını iddia etti. Dotcom'un iddialarının doğru olmadığını ve amacının bilinmediğini belirten firma, büyümeye devam ettiklerini söylerken, Liu'nun yatırımcı ilgisine sahip olduğunu ancak herhangi bir yönetim konumunda bulunmadığını, kesinlikle Mega'nın kontrolüne sahip olmadığını söyledi...

Okuyucu Yorumları