Kulaklık Girişini Kaldıracak "Cesareti" Bulamadı!

Apple'ın "cesaret" olarak adlandırdığı kulaklık girişini kaldırma hamlesini, görünüşe bakılırsa "başkaları" pek yapamıyor!

Aynı "cesareti" bulamadı!

Apple, iPhone 7'nin kulaklık girişini kaldırdığında ve yerine kablosuz kulaklıkları getirdiğinde bunun bir "cesaret" olduğunu söylemişti. Microsoft ise eskiyen portu kaldıracak cesareti henüz bulamamış görünüyor.

Microsoft, Windows 10 Mobile'ı kullanacak telefonlar için minimum gereksinimler arasında kulaklık girişini listelemeye devam ediyor. Firma, kulaklık girişinin isteğe bağlı bir port olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmayı reddediyor. Bununla birlikte firma, kulaklık girişini laptop'lar, masaüstü PC'ler, tabletler ve IoT (nesnelerin interneti) cihazları için şart koşmuyor.

Apple'dan önce Lenovo ve LeEco gibi Android'li telefon üreticilerinin kulaklık girişini belirli telefon modellerinden kaldırdığını biliyoruz. Windows Mobile üreticileri, elbette kulaklık girişini ve kablosuz sesi bir arada sunabilirler ancak bu durumda daha ince cihaz üretme fırsatını ellerinden kaçırmış olacaklar.

Yeni teknolojilere geçmenin önemi büyük, ancak Technalysis Research'ten analist Bob O'Donnell'a göre bu iş o kadar kolay olmayabilir. Apple, kulaklık girişini kaldırdığında kullanıcılarından tepki almıştı. Dahası analist, kablosuz sesin kablolu ses kadar güvenilir bir kalitede olmadığını söylüyor. Apple, bu iş için üç farklı protokolü kullanan özel bir kablosuz ses yongası geliştirdi ve yüksek ses kalitesini bu şekilde kesintisiz olarak sağlıyor.

Microsoft, Windows'lu telefon satışını sürdürse de, bu telefonları belirsiz bir gelecek bekliyor. Windows'lu telefon sevkiyatları bu sene üçüncü çeyrekte, 2015'teki 5,87 milyon birimden, 1,48 milyona gerilemişti.

Okuyucu Yorumları