Linux, AGL ile Otomobilleri Ele Geçiriyor!

AGL adı verilen yeni bir Linux temelli platform, çok yakında pek çok yeni model otomobili işgal edebilir!

Linux, otomobilleri ele geçiriyor!

Toyota "Automotive Grade Linux (AGL)" sistemini kullanacak olan ilk otomobil üreticisi olacak ve kullanıma 2018 Toyota Camry ile başlayacak. Eğer pek çok rakip araç araç içi bilgi sistemi platformu kafanızı karıştırıyorsa, başlangıç olarak AGL'in tahmin edilebileceği gibi Linux tabanlı bir sistem olduğunu bilmenizde yarar var.

Bu platform Toyota, Honda, Mercedes, Qualcomm, Intel ve Samsung dahil olmak üzere farklı sektörlerden 200 üyeyi içeriyor. Sistem, Google ve Apple gibi firmaların sunduklarına bir seçenek olarak tasarlanmış durumda ve otomobil üreticilerine kolaylıkla kişiselleştirebilecekleri ve güncelleyebilecekleri sağlam bir taban sunuyor.

Toyota VP Keiji Yamamoto'nun basın açıklamasında söylediğine göre AGL platformu sürücülere "daha iyi bağlantı ve günümüz tüketici teknolojileri ile daha eş tabanlı yeni özellikler sunuyor". Tahmin edilebileceği gibi burada yapılan gönderme, otomobil üreticilerinin kendi ürettikleri eğlence sistemlerinin yavaş ve eski teknolojileri kullanması. Bunun sonucu olarak tüketiciler daha yüksek teknolojili Android Auto ve Apple'ın Carplay'i gibi teknolojileri tercih ediyor ve otomobil üreticileri de kendi sistemlerinin yerine veya üzerine bu sistemleri de sunmak zorunda kalıyor.

Ancak otomobil üreticileri, arabalarında teknoloji firmalarına bu kadar büyük bir yer verme konusunda çok istekli değiller. Tabii ki sürücülerin taleplerini de karşılama zorunlulukları bulunuyor ve bu da AGL'in devreye girdiği nokta oluyor. Merkezi konsol tekrar otomobil üreticilerinin kontrolüne geçerken, kolay bir şekilde güncellenebilir ve değiştirilebilir bir teknoloji de ortaya çıkartılmış oluyor.

Teknoloji zaman içerisinde diğer Toyota araçlarına ve kardeş firması Lexus araçlarına da ulaşacaktır. Ayrıca Mazda, Mercedes ve Ford araçlarında da yakın zamanda AGL sistemini görebiliriz.

Okuyucu Yorumları