Maserati'ye Android dokunuşu!

Google ve Qualcomm, hız canavarı bir Maserati'yi Anroid Auto'yla baştan yarattı!

Maserati'ye Android dokunuşu!

Google'ın I/O 2016 etkinliği yalnızca mobil cihazları değil, otomobil dünyasını da ilgilendiren önemli bir gelişmeye sahne oldu. Teknoloji devi Google, Qualcomm'la yaptığı bir işbirliği sonucunda bir Maserati'yi tamamen kendine özgü özelliklere sahip bir Android Auto'yla donattı. Tıpkı Tesla modellerinde gördüğümüz gibi, söz konusu Maserati aracı da dev bir 4K dokunmatik ekrana ve hız göstergesinin olduğu yerde de diğer bir 720p ekrana sahip.

Maserati'deki Android Auto'yu diğerlerinden farklı yapan asıl şey ise bu sistemi kontrol etmek için telefonunuza başvurmanıza gerek olmaması. Zira söz konusu araçtaki her şey Google'ın işletim sistemi tarafından kontrol ediliyor. Bir otomobilin içindeki hava sıcaklığı gibi şeyleri kontrol etmek için bir dokunmatik ekrandan yararlanmak oldukça tuhaf bir deneyim olsa da, Android'in bütün bir araçta bu kadar insiyatif alabilmesini görmek son derece ilginç.

Android N işletim sisteminden yararlanan otomobilde araca dair bilgiler üç fonksiyonel alanda gösteriliyor. Geniş dokunmatik ekran faklı panellere bölünerek "mevcut" aktiviteyi, geçmiş aktiviteleri ve aracın hızı, yakıt durumu gibi bilgileri yansıtıyor.

Deneysel olarak adlandırabileceğimiz bu konseptin yakın bir gelecekte tüketicelere yönelik sunulacağını söylemek zor. Diğer yandan Google ve Qualcomm'un bir Maserati'yle neler yapabileceklerini görmek açısından bunun oldukça etkileyici bir deneyim olduğu da ortada.

Maserati'ye Android dokunuşu!
Okuyucu Yorumları