Oyun devinden çok iddialı işletim sistemi!

Eğer dev şirketin duyurduğu bu yeni işletim sistemi tutarsa, Windows için kötü günler yakın olabilir

Bir işletim sistemi daha!

Steam, bir süredir bazı önemli duyurular yapacağının işaretini veriyordu. Sonunda beklenen duyuru yapıldı; oturma odasında çalışabilecek TV gbi her makinenin üzerinde yer alabilecek bir işletim sistemi hazırladığı ilan edildi.

SteamOS isimli işletim sistemi Linux altyapısı üzerine kurulmuş. Steam'ın açıklamasına göre, halihazırda yüzlerce oyun SteamOS üzerinde çalışacak şekilde düzenlenmiş. Ayrıca AAA sınıfı olarak isimlendirilen GTA5, Cal of Duty gibi "büyük oyunlar"ın da yakında SteamOS için hazır olacağını duyuran Steam, işletim sisteminin "oturma odası"nı hedef aldığını vurguluyor.

Steam'ın halihazırda Big Screen olarak tanımladığı, geniş ekran TV'lerden oyun oynamaya izin veren altypısının da SteamOS ile uyumlu olacağı ve SteamOS'un Windows'a oranla oyunlarda çok daha fazla performans sağlayacağı da vurgulanıyor. Oyunları TV'de doğrudan oynayabileceğimiz gibi, PC'den aktarıp oynamamız da mümkün olacak. Steam eğer bu sözünü gerçekten eyleme dökebilirse, oyun yapımcılarının da büyük desteğini alarak çok sayıda oyunun SteamOS için hazırlanmasını sağlayabilir.

Steam'in ve Valve'n kurucusu Gabe Newel, kısa bir süre önce Windows'un oyunlar için uygun platform olmadığını ve Linux'un geleceğin oyun platformu olacağını açıklaması oyun dünyasında çok garip karşılanmıştı. Şimdi bu açıklamanın nedeni daha iyi anlaşılıyor. Bir işletim sisteminin gelişmesi için oyunlar çok büyük önem taşıyor. SteamOS projesi başarılı olursa, Linux'un Windows karşısındaki oyun dezavantajı tarihe gömülebilir. İşletim sistemi, çok yakında cihaz üreticilerine bedava sunulacak. Ancak kesin tarih henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları