Oyun devinden Microsoft'a sert suçlama!

Microsoft'un yeni Windows platformu UWP hakkında, şimdiye kadar gelen en sert eleştiri...

"Bu bizim için bir hakaret"

Epic Games ortak kurucusu Tim Sweeney'e göre Microsoft, PC oyun gelişimini yeni Universal Windows Platform'u (UWP - Evrensel Windows Platformu) ile tekelleştirmeyi planlıyor. UWP'nin oyuncular, geliştiriciler, oyun yayıncıları ve dağıtımcıları için bir hakaret olduğuna inanan Sweeney, Guardian'da bu platforma inançlı bir şekilde karşı çıkıyor.

Windows 10, Microsoft'un girişimi ile tanışmış durumda ve bu girişim, yeni işletim sistemi ile çalışan herhangi bir cihazda yazılımların ve oyunların çalışabilecekleri ortak bir platform sunmakta. Bu cihazların arasında ise telefonlardan tabletlere, Xbox'tan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara neredeyse her cihaz bulunuyor. Bu yüzden de bu platform, geliştiricilerin ürünlerini daha fazla cihaza ve buna bağlı olarak daha fazla kişiye sunmalarını amaçlamak için ortaya çıkmıştı.

Ancak Sweeney'nin UWP ile en büyük problemi, bu uygulamaların Windows Store üzerinden sunulmak zorunda olmalarından kaynaklanıyor. Bu gereklilik yüzünden bir oyunu veya uygulamayı, geliştiricinin sitesinden veya başka bir yerden indirmek, güncelleme yapmak ve Windows'un resmi sitesi dışında satın almak mümkün olmuyor.

Sistemin bu kilitli doğası sebebiyle, Sweeney'nin düşüncesine göre Redmond ekibi oyun geliştiricilerinin ve dağıtımcılarının, kullanıcıları ile direkt olarak iletişime geçmelerini engelliyor. Sweeney, bu sistemin, Microsoft'un şimdiye kadarki en agresif hareketi olduğunu iddia ediyor.

Tabii ki bu gereklilikler, deneyimli bir Windows 10 kullanıcısı tarafından işletim sistemi ayarları içerisinden değiştirilebiliyor. Ancak bu yükleme yönteminin gelecekte engellenip engellenmeyeceği belli değil.

Sweeney, Microsoft'un UWP sistemi ile ilerlediği yönden korktuğunu belirtirken, daha açık bir UWP sisteminin bu sorunları ortadan kaldıracağını da belirtiyor...

Okuyucu Yorumları