Oyuncak hack'inden GB'larca sızıntı!

Oyuncak üreticisi VTech'in başına gelen hack olayında yaşanan sızıntı, aileleri rahatsız edecek!

Oyuncak hack'inden sızıntı!

Elektronik oyuncak ve uygulama üreticisi VTech'in başından geçen hack'lenme olayının görünenden daha ciddi olduğu, ortaya çıkan çocuk fotoğraflarıyla anlaşıldı.

VTech'in yaşadığı hack olayı sonucunda 4,8 milyon müşterinin ve binlerce çocuğun verileri hacker'ların eline geçmişti. Hack'i ilk paylaşan haber sitesi Motherboard, olaydan sorumlu olan, ancak ismini açıklamayan hacker'ın yaklaşık 200GB'lık fotoğrafı indirebildiğini söylüyor. Fotoğraflar, siteye kayıtlı çocuklar ve onların ebevenlerinden oluşuyor. Dahası hacker, çocuklarla ebeveynleri arasındaki sohbet kayıtlarını ele geçirmeyi başardığını, bazı durumlarda ses kayıtlarını da ele geçirdiğini söylüyor.

Verileri satmayı veya yayınlamayı amaçlamadığını söyleyen hacker, iddialarını kanıtlamak için Motherboard'a 3.812 fotoğraf ve bir ses kaydı gönderdi. Hacker'ın aileleri tedirgin ettiği doğru, ancak VTech'in bu tür verileri neden sunucusunda sakladığı da bilinmiyor.

Motherboard'a göre fotoğraflar, sohbetler ve ses kayıtları, çoğu zaman kullanıcı adıyla eşleştirilebiliyor. Dolayısıyla hangi içeriğin kime ait olduğunu çıkarmak mümkün görünüyor. VTech, bu tür veriler depolayan hizmetlerinin çoğunu geçici olarak kapatmış bulunuyor. Bu iyi bir başlangıç olsa da, hack'ten etkilenenleri koruyacak bir çözüm gibi görünmüyor.

Okuyucu Yorumları