Samsung, 8GB LPDDR4 DRAM'leri Tanıttı

Samsung, endüstrinin ilk 8 GB LPDDR4 mobil DRAM belleklerini resmi olarak tanıttı!

İlk LPDDR4 RAM'ler geldi!

Samsung, 8 GB kapasiteli LPDDR4 mobil DRAM paketlerini tanıttı. Bununla beraber mobil deneyimi zenginleştirecek olan Samsung, böylece Ultra HD çözünürlüklü daha geniş ekranlı ve güçlü akıllı telefonlara sahip olabilmemize önayak oluyor. Yeni 16 GB (gigabit) LPDDR4 çipleri kullanılarak tasarlanan 8GB DRAM paketi, 10nm sınıf mimari teknolojisini kullanıyor.

Samsung Bellek Satış İcra Başkan Yardımcısı Joo Sun Choi, henüz tanıttıkları 8GB mobil DRAM çözümünün yeni nesil mobil cihazlara büyük yetenekler kazandıracağının altını çizerken, elbette bu yetenekleri daha ileri boyuta taşımak için bellek çözümleri hakkında çalışmayı sürdürecekleri mesajını da iletti.

8GB LPDDR4 modülleri, PC'lerdeki DDR4 DRAM'lerindan daha fazla performans vadediyor. Gerçekte neredeyse iki kat performans gösteren bu modüller, saniye başı 4.266 megabit (Mbps) veri işleyebiliyor.

8GB LPDDR4 bellekleri yalnızca akıllı telefonlarda görmeyeceğiz. Bunun yanı sıra kuşkusuz tabletleri de içine alacak bir kullanım planı yer alacak. Öte yandan sanal makineler, 4K UHD video deneyimi sunan cihazlarda da kullanılacak olan yeni bellek modülleri, 10nm mimarisi sebebiyle enerji verimliliğiyle de dikkat çekiyor. Boyutları itibariyle de 15x15 mm boyutlarında ve 1.0 mm kalınlığında olan bellek, bu sayede ince tasarımlara izin verecek.

Okuyucu Yorumları