"Samsung, çoklu görev sorunlarını çözemedi!"

Samsung'un Galaxy telefonlarında yaşanan bu sorun, görünüşe göre can sıkmaya devam ediyor!

Samsung'un çözemediği sorun!

Küçük ekranlarında genellikle birden fazla işi aynı anda yapamasak da, akıllı telefonların önemli özelliklerinden bir tanesi uygulamalar arasında hızla geçiş yapmamızı sağlamak. Android'li telefonlar çoklu görev yetenekleriyle öne çıkan cihazlar, ancak konu Samsung'un yeni telefonları olduğunda, internette dolaşan şikayetlere ve sammobile.com'a bakarsak durum biraz değişiyor.

Samsung'un amiral gemisi telefonlarının ekran, kamera, kağıt üzerindeki yüksek donanımsal özellikleri için kötü bir söz söylemek pek mümkün değil. Ancak firma, kendi özel arayüzünde temel bir çoklu görev deneyimini sıkıntısız bir biçimde sunamıyor gibi görünüyor.

sammobile.com'a göre bu sorun, Galaxy Note 4 ile başladı. En önemli sorun, "son uygulamalar" ekranında yatıyor, çünkü şikayetlere göre, ekranın açılması neredeyse iki saniye sürüyor. Verimliliğe yönelik bir cihaz olan Note 4'te uygulamalar arasında sıkça geçiş yapıyorsanız, bolca vakit kaybediyorsunuz demektir.

Android Lollipop güncellemesi bu sorunu çözemezken, Samsung TouchWiz arayüzünün en son, en optimize edilmiş sürümünde, Galaxy S6 ve S6 Edge'de bile söz konusu ekranın açılması en az bir saniye sürüyor. Bununla birlikte diğer telefonlarda bu tür bir gecikmeye pek rastlanmıyor.

Yine sammobile.com'un iddialarına göre, Galaxy S6 ve S6 Edge'in bellek yönetiminde çok agresif davranarak arka plan uygulamalarını hızla kapatması sorun olmaya devam ediyor. Android 5.1 güncellemesi, bu sorunu çözememiş gibi görünüyor. Bu sorunlara bakarak Samsung'un çoklu görev işlevlerine pek önem vermediğini söylemek mümkün.

Galaxy Note 5'e giderek yaklaştığımız şu günlerde, Samsung'un bu sorunları çözen bir telefonu karşımıza çıkarması şart. Elbette firmanın önceki telefonların sahiplerini unutmaması ve yazılım güncellemeleriyle gecikme sorununu ortadan kaldırması da gerekiyor.

Okuyucu Yorumları