Samsung'un yeni Exynos 5 Octa işlemcisi yolda

Samsung'un beklenen bombası Galaxy Note 3'ün içinde, işte bu yeni canavarı görebiliriz!

Note 3, bu canavarla gelecek!

Samsung, sekiz çekirdekli Exynos mobil işlemcisinin yolda olduğunu Twitter hesabında duyurdu.

Şirket, @SamsungExynos hesabında yaptığı paylaşımda "Yeni bir Exynos 5 Octa önümüzdeki hafta geliyor!" dedi ve şunları ekledi: "Yıldan yıla Exynox işlemcilerimizin güç ve performansını geliştirmeye çalışıyoruz. Şimdi ise evrimin bir sonraki adımı için doğru zaman - daha güçlü, daha gelişmiş bir Exynos 5 Octa!"

Exynos 5 Octa, 8 çekirdek gibi hızlı bir işlemcideki tüm özelliklere sahip olsa da bu çekirdeklerin hepsi aynı anda çalışmıyor. Samsung, yeni işlemcisinde dört Cortex-A15 işlemcisini 1.6GHz'e, dört Cortex-A7 işlemcisini ise 1.2GHz'e yükseltmeyi planlıyor olabilir. Daha gelişmiş bir LTE desteği de yapılabilecek geliştirmeler arasında.

Ve tüm bu gelişmeler, Galaxy Note 3'ü de yakından ilgilendiriyor... Haberimizin ikinci sayfasında...

Galaxy Note 3, Exynos 5 Octa ile gelebilir!

Galaxy Note 3, Exynos 5 Octa ile gelebilir!

Yeni ortaya çıkan belgelere göre Galaxy Note 3, 4 ve 8 çekirdekli sürümler halinde satışa sunulacak.

SIM Only Radar'a göre cihazların kullanıcı kılavuzunda ortaya çıkan çizimler, cihazın iki işlemci modeli dahil en üst düzey teknik özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Buna göre cihaz, ARM A15 ve ARM A7 çekirdeklerini bir araya getiren Exynos 5 Octa ve 2.3GHz'lik Qualcomm Snapdragon 800 seçenekleriyle ortaya çıkacak.

Ancak cihazın hangi sürümünü kullanacağınızı muhtemelen siz seçemeyeceksiniz. Örneğin Samsung, Amerika, İngiltere, Avustralya'ya Galaxy S4'ün sadece dört çekirdekli sürümünü dağıtmıştı; Note 3 için de aynı durumun geçerli olması muhtemel.

Haberimizin başında bahsettiğimiz yeni Exynos 5 Octa'nın Note 3'e dahil edilip edilmeyeceği ise şimdilik bir soru işareti. Cihaz hakkında sızan 5.7 inç Super AMOLED ekran, 13 megapiksel kamera gibi diğer teknik özellikler ise, şimdiye kadar öğrendiklerimizi doğrular nitelikte.

Okuyucu Yorumları