Samsung'un 2016 TV'leri IoT için hazır olacak

Samsung 2016 model tüm akıllı televizyonlarında bu önemli özelliğin bulunacağını açıkladı!

Yeni TV'lerde bu da olacak!

Samsung, yaptığı açıklamada 2016 yılında piyasaya sürülecek tüm Samsung akıllı TV'lerin IoT (Nesnelerin İnterneti) için kullanıma hazır olacağını söyledi. Bu da evimizdeki uyumlu cihazlarla konuşmanın mümkün olacağı anlamına geliyor.

Buna ek olarak, önümüzdeki yıl satılan Samsung'un üst sınıf SHUD TV'leri tüm ışıklar, termostat ve kapı kilidi gibi şeyleri kontrol edebilecek şekilde SmartThings platformu için bir hub olarak hareket edebilecek. SHUD TV'ler oldukça pahalı olmasına rağmen insanları 99 dolar ödeyerek bir SmartThings hub satın almaktan kurtarabilir.

Örneğin TV'ye bağlı bir kamerayla kanepeden kalkmadan kapıda kimin olduğunu görmek mümkün olacak. Aynı şekilde bahçede biri dolaşıyorsa hareket sensörleri TV ekranında bir uyarı gösterebilecek.

Akıllı ev kavramı için rekabet eden birçok protokol ve platform mevcut durumda. Samsung geçtiğimiz sene SmartThings platformunu satın almıştı. Şirket platformun açık olduğunu, diğer üreticilerin ürünlerinde bu teknolojiyi kullanabileceğini ve ek olarak piyasada 200 kadar uyumlu ürünün olduğunu söylüyor.

SHUD TV'ler "nano kristal" teknolojisi sayesinde üstün görüntü kalitesi sunabiliyor. En ucuz 60 inçlik modeli ise ABD'de 1,800 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor.

Okuyucu Yorumları