Telefonda 4K için tek engel: Pil ömrü!

Zaten bir günü zor çıkartan telefon pilleri, çok konuşulan bu özellik gerçek olursa "sürünebilir!"

Her şey tamam; peki ya pil?

Telefonlarda 4K çözünürlüklü ekranları bekleyenlere kötü haber... Bu yüksek çözünürlüklü ekranlar, telefon pillerini hızla tüketiyor. Huawei'nin başkanı Kevin Ho, 4K çözünürlüklü telefonların en iyi ihtimalle yarım gün boyunca çalıştırılabileceğinin altını çiziyor.

Ekran için 4K yerine 2K tercih edildiğinde, telefonların tüm gün çalışması mümkün olabiliyor. Üstelik, telefon kadar küçük bir ekranda insan gözünün 4K ile 2K farkını anlamayacağı da belirtiliyor.

Yine de yüksek çözünürlüklü ekranlar çoğaldıkça telefonları her akşam hatta gün içinde birkaç kez şarj etme zorunluluğunun ortaya çıkacağı anlaşılıyor. Dolayısıyla, mobil cihazların daha yüksek çözünürlüklü ürünlere dönüşmeden önce teknoloji dünyasının öncelikle şişe ağzı etkisi yapan pil teknolojisini artık güncellemesi gerektiği düşünülüyor. Çin'in en önemli teknoloji şirketlerinden olan Huawei'nin de yeni pil teknolojileri üzerinde çalıştığı biliniyor ancak şirket bu çalışmaların ticari ürüne dönüşmesi için birkaç yıl zaman gerektiğinin altını çiziyorlar. Yani, önümüzdeki birkaç yıl boyunca, cebimizde şarj cihazı taşımaya devam etmek zorundayız.

Okuyucu Yorumları