Termal görüntüleme sensörlü ilk telefon!

Termal görüntüleme sensörlü ilk telefon, üzerinde yazan sürpriz markası ile ortaya çıktı!

Gece gören telefon!

Bugün 250 dolarlık bir aksesuar satın alarak telefonunuza gece görüş özelliği kazandırabilirsiniz. Caterpillar'ın yeni dayanıklı telefonu S60 ise, termal sensörleri ilk defa telefonlara taşıyor.

CAT S60'ın üzerindeki Lepton sensörü, tamamen karanlıkta görmenizi sağlıyor. Sensör telefona entegre edildiğinden bu iş için herhangi bir aksesuara ihtiyaç duymuyorsunuz. Ancak termal görüş sensörünü taşıyan bu ilk telefondan çok ince olmasını beklemeyin. Zaten cihazın amacı, ortalama kullanıcın cebine girmek de değil.

Termal görüntüleme sensörlü ilk telefon!

Telefon, dev boyutlu, açık sarı makineleriyle tanınan Caterpillar tarafından üretildiğinden amacı, daha çok bu büyük araçlarla gün boyu uğraşanlara hizmet etmek.

Termal görüntüleme sensörlü ilk telefon!
İnşaat alanında çok işe yarayacak

4,7 inç'lik CAT S60'ın kalın olmasının sebepleri yalnızca FLIR Lepton sensöründen ve devasa 3.800mAh pilinden ibaret değil. Cihazın içerisinde çelikten oluşan bir çerçeve mevcut ve askeri 810G düşme testi şartlarını aşacak biçimde tasarlanmış. Su geçirmezlik özelliğine de sahip telefon, sekiz çekirdekli Snapdragon işlemci, 3GB RAM ve Android Marshmallow ile geliyor. Ekran çözünürlüğü ise 1280 x 720'den ibaret ancak bunun bir sorun olmayacağını düşünüyoruz.

CAT S60, Haziran ayına doğru 599 dolar fiyatla satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları