Uncharted: The Lost Legacy ve The Last of Us 2 Geliyor!

PlayStation 4 sahipleri, bu 2 yeni oyun haberiyle adeta havalara uçacak: Uncharted: The Lost Legacy ve The Last of Us Part 2 geliyor!

PS4 sahiplerine 2 büyük müjde!

Naughty Dog, şakası olmadığını bir kez daha gösterdi ve önceden duyurmadığı iki oyun için tanıtım videolarını yayınladı: Uncharted: The Lost Legacy ve The Last of Us Part 2.

Tanıtımlar, bu hafta sonu Anaheim, Kaliforniya'da gerçekleşen Sony'nin hayran fuarı PlayStation Experience 2016 sahnesinde yapıldı.

Özellikle Uncharted, The Last of Us ve ilk Crash Bandicoot oyunları ile tanınan Naughty Dog, Uncharted 4: A Thief's End ile bu haftanın başlarında The Game Awards 2016 ödüllerinden bir kısmını kazanmıştı ancak görünene göre, en büyük isimlerin bazılarını Sony'nin etkinliği için saklamıştı.

Uncharted: The Lost Legacy

Naughty Dog'un Uncharted 4: A Thief's End'in kısa bir süre sonrasında Nathan Drake sonrası Uncharted serisine devam etme kararını almış olması şaşırtıcı olabilir. Her ne kadar Nathan Drake'in son sahnesini görmek hayranlarını üzmüş olsa da, yeni kahramanımız da oldukça çetin ceviz bir karakter: Avusturalyalı hazine avcısı Chloe Frazer.

İlk bakışta Lost Legacy'nin tanıtım videosu sekiz dakika ile oldukça uzun bir video olarak görülmekte. Video içerisinde Frazer'ı bir grup korumanın çevresinden sessizce geçerken görüyoruz; birkaç dakika sonra bu korumaları devre dışı bırakarak bize sahip olduğu yetenekleri gösteriyor. Her ne kadar etrafta bir Drake gözükmese de, Uncharted'ın bütün özellikleri oyunda bulunmakta: Tüyler ürperten gerilim, çevre keşfi ve her zaman bir dövüş ile sonuçlanan tehlikeli durumlar. Kısacası önümüzdeki yıl E3'te iddialı bir oyun ile daha karşılaşacağımız kesin.

The Last of Us Part 2

Sony'nin büyük tanıtımını büyük bir etki ile bitirmediği söylenemez. PlayStation Nation'ın yaratıcısı, sahnenin son dakikalarını The Last of Us Part 2'nin tanıtımı için kullandı.

Tanıtımdan görülene göre oyun, ilk oyunun olaylarından sonra gerçekleşiyor ve Ellie büyüyerek 20'li yaşlarının başına ulaşmış durumda. Ellie, Joel tarafından durdurulmadan önce, kanlar içerisinde, titreyen elleri ile bir gitarı alarak Shawn James'in "Through the Valley" şarkısını çalıyor.

Oldukça kısa olan videoda Ellie'nin "onların her birini bulacağı ve öldüreceğine" dair cümleleri dışında pek fazla ipucu bulunmamakta. "Onlar" olarak tanımlanan kişilerin kim olduğu hakkında bazı şüpheler olsa da pek fazla bilgi bulunmuyor. Bu soruların cevabının ise önümüzdeki yıl verileceği söylenebilir.

Bonus: Crash Bandicoot N. Sane Triology

Teknik olarak artık bir Naughty Dog oyunu olmasa da, Vicarious Visions tarafından geliştirilen Crash Bandicoot Remaster, Sony'nin Haziran ayındaki E3 basın konferansından taşınan bir isimdi. Bununla beraber Crash'in bir kez daha karşımıza çıkacağını biliyorduk ancak ne zaman ve hangi formda olacağını bilmiyorduk. Görünene göre artık bu sorunun cevabı belli.

N. Sane Trilogy olarak adlandırılan Crash Bandicoot PS4 yenilenmesinde, karakter modellerinin, seslerin ve animasyonun tamamen baştan kurulduğu görülüyor. Yeni modeller, yüksek çözünürlük olmalarının dışında oldukça tanıdık gözüküyorlar. Ayrıca bu oyun için geniş de olsa bir yayın tarihi bulunuyor: 2017 yılı...

Okuyucu Yorumları