Aspire V17 Nitro Black Edition'ı inceliyoruz.

Acer'ın multimedya konseptli yeni dizüstü bilgisayarı Aspire V17 Nitro Black Edition'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Tasarım
  • Uygun performans
  • Ekran
  • DustDefender uygulaması
  • SSD yok
  • Nispeten ağır
  • Klavye ışıklandırması yalnızca kırmızı renkte

Hem ofis uygulamaları hem multimedya uygulamalarını çalıştırmak için ortak bir platform arayan kullanıcılar genellikle orta segment işlemci ve geniş ekran seçeneklerine doğru yönelirler. Bugün inceleyeceğimiz Acer'ın Aspire V17 Nitro Black Edition modeli de bu dizüstü modellerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Acer'ın yeni modeli, özellikle tasarımıyla dikkat çeken bir model olmayı başarıyor. İnce bir gövdeye sahip olan Aspire V17 Nitro Black Edition, özellikle sırt yüzeyiyle farklı bir hissiyat sağlıyor. Yumuşak bir dokunuş hissi veren kapak, NIL teknolojisi, yani Nanoimprint Litografi teknolojisi ile işlenmiş. Böylece tasarımıyla özel bir dizüstü bilgisayarına sahip olmak isteyen kullanıcılar, bu yönüyle V17 Nitro Black Edition'u beğeneceklerdir diye düşünüyoruz.

Aspire V17 Nitro Black Edition'ın ekranı 17.3 inç boyutunda. Tasarımın tamamını çevrelediği üzere siyah mat malzemeyle kaplanmış olan ekran, böylece yansımaları önlüyor. Ekranın TFT LCD panelden oluştuğunu söyleyelim. Öte yandan LED arka aydınlatmaları kullanıyor ve Full HD çözünürlük sunuyor.

Ekranın hemen altında uzanan klavye ise üzerinde numerik tuş takımını bulunduruyor. Geniş bir palm rest bölgesinin sahibi olan klavye alanında ışıklandırmalar da unutulmamış. Kırmızı renkli ışıklandırmayla süslenen klavyenin bu ışıklarını isterseniz kapatabiliyorsunuz. Fakat başka bir renk sunulmamış olması üzücü. Işıklandırma için yalnızca kırmızı renk seçeneği mevcut.

Black Edition

V17 Nitro Black Edition'ın incelediğimiz modeli Aspire VN7-791G. Dizüstünün farklı konfigürasyona sahip farklı modelleri olduğunu hemen belirtelim. İncelediğimiz model, orta segment kullanıcılara uygun yapıda. Intel i5 işlemciyle gelen cihaz, çift çekirdekli işlemcisiyle 2.9 GHz frekansta çalışıyor. Fakat turbo modda 3.5 GHz hızına değin gelişebiliyor. 8 GB RAM'le çalışan dizüstü, bu alanı isteğe göre arttırmak isteyenler için 16 GB'a kadar destek sunuyor.

Aspire V17 Nitro Black Edition, multimedya noktasına hizmet ettiği için harici bir grafik işlemci kullanıyor. Nvidia GeForce GTX 860M grafik işlemcinin kapasitesi ise 2 GB. Ayrıca Intel HD grafik birimini de üzerinde taşıyan dizüstünün Intel işlemcisiyle ilgili eklememiz gereken bir diğer nokta ise 2014'ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sunulmuş olduğu.

Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışan dizüstü, 1 TB'lık disk sahibi. Böylece geniş disk alanını çözüyor. Fakat ayrıca üzerinde bir SSD yok. Bu seçenek V17 Nitro Black Edition'ın diğer modellerinde sunulmuş.

DustDefender

V17 Nitro Black Edition, kullanım itibariyle memnun edici bir cihaz. Beraberinde pek çok yararlı uygulama da getiren dizüstü, ayrıca Acer DustDefender adında bir uygulamayı da çalıştırıyor. Bu uygulama ile dizüstünün havalandırma kanalını temizleyebiliyorsunuz. DustDefender, içeride biriken tozu ortadan kaldırmak için fanları ters yönde çalıştırabiliyor.

V17 Nitro Black Edition'la ilgili söylememiz gereken diğer bir nokta üzerinde Dolby Digital Plus Home Theater ses desteği sunması. Böylece film ve müzik keyfi için kullanılabilecek olan dizüstü, üzerinde bir DVD sürücü de bulunduruyor. Bu arada çevre bağlantıları arasında iki USB 3.0 ve iki USB 2.0 bulundurduğunu da söyleyelim.

Aspire V17 Nitro Black Edition'ın pil ömrü izleniminden aldığımız sonuç ise 10 saat civarında oldu. Eğer dizüstünü yanınızda sürekli taşımayı düşünüyorsanız nispeten ağır ve yaklaşık 3 kilogram civarında olduğunu söyleyelim.

Özetle

Acer Aspire V17 Nitro Black Edition, özellikle tasarımıyla göz dolduran bir dizüstü bilgisayar modeli oluyor. Sırtında yer alan doku ve genel siyah renkli mat tasarım oldukça hoş görünüyor. Dizüstünün ekranı ve genel performans çizgisi de beğenilecek türden. Kullanıcılar için multimedya uygulamalarını çalıştırabilecekleri memnun edici bir çalışma ortamı olabilir.

Acer Aspire V17 Nitro Black Edition'ın fiyatı ise 2499 TL civarında.

Kimler Almalı

Özellikle multimedya çalışmaları ve eğlence uygulamaları için tercih edilebilecek olan Acer Aspire V17 Nitro Black Edition, tasarımıyla dikkat çekici bir model arayanları memnun edebilir.

Alternatifleri

Acer Aspire V17 Nitro Black Edition'la aynı fiyat çizgisinde, i7 işlemcili ancak 15.6 inç ekranlı bir dizüstü arayanlar Lenovo Z5070'i de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Acer Aspire V17 Nitro
Ürün Markası Acer
CHIP Online Notu
81
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1
İşlemciIntel Core i5-4210H
İşlemci Hızı2.90 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 860M
Grafik Kapasitesi2
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)8 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.02
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar423 x 293 x 25 mm
Ağırlık3.0 kg
Okuyucu Yorumları