ROG Gladius'u inceliyoruz.

Oyunseverlerin yeni silahı olabilecek özelliklere sahip ROG Gladius'u inceliyoruz.

CHIP Online Notu 91
  • Konforlu tasarım
  • FPS oyunları için ideal performans
  • Değiştirilebilir mekanizma
  • İki farklı kablo seçeneği
  • Değiştirilebilir ağırlık seçeneği yok

Oyuncuların en önemli aksesuarları arasında yer alan fareler arasına yeni bir oyuncu daha katıldı. Asus'un ROG serisi altında kendine yer bulan Gladius oyuncu faresi, özellikle kışkırtıcı tasarımı ile dikkat çekiyor. Ergonomik yapıya sahip olduğu ilk bakışta dikkat çeken Gladius, sağ el kullanımına özel tasarımda. First Person Shooter (FPS) oyuncuları tarafından ilgiyle karşılanacağını düşündüğümüz farenin, özelleştirilebilir seçenekleri de mevcut.

Gladius'un, kaliteli bir tasarıma sahip olduğu kanısına dokunduğunuzda hemen varmanız mümkün. Asus tarafından "Maya deseni" şeklinde adlandırılan bu tasarım, malzeme kalitesiyle de kolaylıkla beğenilecek türden. Farenin sağ ele rahat oturan yapısının yanında beraberinde getirdiği çift kablosuyla da oyuncu konforunu öne çıkarttığını söyleyebiliriz. Biri bir metre uzunluğunda, diğeri ise iki metre uzunluğunda iki farklı kablo seçeneğini kutu içeriğinde sunan Gladius, ayrıca bir taşıma kılıfına da yine kutu içeriğinde yer veriyor.

Değiştirilebilir seçenekler

Kablolu yapıda olan Gladius, değiştirilebilir kablo yapısıyla ilgi çekici. Zira ön yüzündeki microUSB bağlantısı yoluyla fareye bağlayabileceğiniz kablo, takıldığında fareye adeta "kitleniyor". Farenin hemen altında bir kilit anahtarı mevcut. Bağladığınız kabloyu, ancak bu anahtarı açarak çıkartabiliyorsunuz. Gladius, bu mekanizması ile aksiyonun ortasında kendinizi oyunun heyecanına kaptırıp kablonun yerinden çıkmasına engel oluyor.

Klasik iki tuşlu yapıda olan fare, elbette bir kaydırma tekerleğine de sahip. Lastik kaplı bu kaydırma tekerleğinin üzerinde ise DPI düğmesi bulunuyor. 6400 DPI'lik optik sensörün bu düğme ile hassasiyet ayarını iki farklı modda yapmak mümkün.

FPS'cilerin yeni silahı

Gladius'un diğer bir dikkat çeken özelliği, değiştirilebilir düğme mekanizması kullanması. Her biri 20 milyon kez tıklama ömrüne sahip olan Omron düğmeleri kullanan Gladius, bu mekanizmayı değiştirebilmeniz için yedek mekanizmaları da kutu içeriğinde sunuyor. Bu yedek düğmeleri değiştirmek ise aslında oldukça basit. Farenin altında yer alan dört etiketi yerinden çıkartıp altındaki vidaları gevşettikten sonra farenin içini açabiliyorsunuz. Burada göreceğiniz düğmelerin altında yer alan mekanizmaları çıkartıp, yerlerine yenilerini takabilmek mümkün. Eskiyen bantların yerine yenilerini de yine kutu içeriğinde bulabilirsiniz.

Gladius, sol kenarında da yine ek butonlar sunuyor. Sayfalar arasında dolaşırken ileri ve geri butonu olarak kullanabileceğiniz bu butonlar, oyunlarda kişiselleştirilebilir seçenek olarak geri dönüyor. Toplamda 6 adet kişiselleştirilebilir buton bulunduran Gladius'u performansıyla gayet beğendiğimizi de söyleyelim. Özellikle FPS türü oyunlarda konfor sağlıyor.

Özetle

Asus ROG Gladius, oyunseverler için iyi bir seçenek. Hem ışıklandırmalı tasarımıyla dikkat çeken fare, hem de konforlu kullanımıyla ideal görünüyor. Performansıyla da beğendiğimiz Gladius'un hitap ettiği özel oyuncu kitlesini ise FPS severler oluşturuyor.

Kimler Almalı

ROG Gladius'un özellikle FPS türü oyunlara ilgi duyan oyunseverler tarafından beğenileceğini düşünüyoruz. Fare hem konfor sahibi olması, hem de performansıyla memnun edici.

Alternatifleri

ROG Gladius'a alternatif olarak özellikle MMORGP türü oyuncular için Razer Naga Epic'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ROG Gladius
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
91
Bağlantı Kablolu
Teknoloji Optik
Çözünürlük 6400 dpi
Arabirim USB
Boyutlar 126 x 67 x 45 mm
Ağırlık 116 gr.
Okuyucu Yorumları