Şarj problemi yaşayanlar dikkat!

Cep telefonu ve tabletinizin şarjıyla problem mi yaşıyorsunuz? O halde Cepium'a bir göz atalım...

CHIP Online Notu 81
  • Port seçenekleri
  • Pratik kullanım
  • Fiyat/performans
  • Şık tasarım
  • Biraz daha hızlı şarj edebilirdi

Elimizden bir türlü düşürmediğimiz cep telefonlarımız, çok geçmeden yorgun düşüyor ve "bir gıdımlık" bataryalarıyla ikinci günü neredeyse göremiyorlar. Hatta daha ötesi, bazen günde iki ve hatta ve hatta, üç kez şarja ihtiyaç duyarak, telefon sahiplerini duvarlara, priz başlarına bağımlı kılıyorlar. Cep telefonu üreticilerinden "bitmeyen şarjlı" bir model gelmedikçe de bu durum, ama az ama çok, bu şekilde süregidecek. Peki, neden bundan bahsediyoruz? Gelmeye çalıştığımız nokta, elbette bugün elimizdeki Cepium Power Tower isimli ürün. Bugün bir şarj istasyonu olan Power Tower'ı inceleyeceğiz.

Şık bir şarj istasyonu

Şık bir şarj istasyonu

Elimizdeki ürün bize Cepium'dan gönderildi. Cep telefonları için çeşitli aksesuarlar geliştiren Cepium, ülkemizde de elbette kendisiyle aynı adı taşıyan internet sitesi üzerinden, ürünlerini kullanıcılara ulaştırıyor. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Cepium; kılıflardan şarj cihazlarında, kulaklıklardan ekran koruyucularına kadar pek çok ürünü kullanıcılara sunuyor. Aslında bize de yalnızca elimizdeki Power Tower gelmedi. Beraberinde yine Ceipum'un hem iPhone'a (Apple sertifikalı) hem de Android'e özel şarj cihazları ve ayrıca araç şarj kiti de geldi. Ancak aralarında en dikkat çekici olarak gördüğümüz Power Tower olduğundan, bugün bu ürünü inceliyoruz.

Power Tower, şık bir, çoklu şarj ünitesi. Böylece birden fazla elektronik cihazı şarj etmeyi mümkün kılan cihaz, özgün tasarımıyla da dikkat çekici görünüyor. Elimizdeki modeliyle turkuaz renginde olan model, ayrıca yeşil, beyaz, pembe gibi farklı renk seçeneklerinin de sahibi.

Cihazın çalışma prensibi çok basit; kutu içeriğinden çıkan elektrik kablosuyla prize bağlıyor ve yine kutu içeriğinde bulunan standart microUSB kablosuyla cep telefonunuzu veya tabletinizi şarj ediyorsunuz. Elbette Apple kullanıcıları, bu durumda kendi kablolarını kullanmak durumundalar.

6 adet hızlı USB portu

6 adet hızlı USB portu

Power Tower'ın üzerinde altı adet USB noktası bulunuyor. Bunlardan ikisi Smart, yani tablet ve akıllı saat gibi cihazlara özgü, ikisi iPhone ve iPad için ve son ikisi ise Android'li cep telefonları için kullanılabilir durumda. Elbette altı adet Android'li cihazınız varsa, hepsini de Android'li cihazlarınıza bağlayabilirsiniz. Ancak tabii ki her bir porta verilen akım, cihaza göre değiştiğinden, Power Tower Android'li cihazlar için en iyi performansı "Android" hanelerinde gösteriyor.

Biz yaptığımız denemelerde Power Tower'ın Android'li portlarından 830 mAh ortalamasıyla 1010 mAh'e değin hızlar gördük. Bu arada kullandığımız telefonun Samsung Galaxy Note 5 olduğunu da söyleyelim. Aynı telefonu diğer portlara taktığımızda ise nispeten daha yavaş hızlar gördük ki, bunun açıklamasını da az önce yaptık. Bu anlamda cihaz, performansı açısından gayet tatmin edici. Diğer yandan cihazı fiyatıyla da ele aldığımızda, iyi bir noktada durduğunu görüyoruz. Fakat öte yandan elimizde benzer bir model olan TP-Link UH720 USB Hub'la karşılaştırdığımızda, Power Tower'ın performans olarak bir tık geriden geldiğini görmek mümkün. Zira aynı denemeyi UH720 ile yaptığımızda 1200 mAh ve üzeri değerlere erişebildik. Tabi UH720'nin Power Tower'a göre daha nispeten pahalı olduğunu da söylemek gerek.

Power Tower'ın bir diğer iyi özelliği ise, aynı anda birçok cihazı şarj ederken, takılı cihazların güvenliğini de sağlaması. Akım koruması, devre koruması, güç dalgalanma koruması gibi önlemlerin yer aldığı cihaz, bu anlamda yüksek meblağlar ödeyerek satın aldığınız cihazlarınıza zarar vermeyeceğinin sözünü veriyor. Yine bu noktada Power Tower'ın iki yıl boyunca garantili olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Evde veya iş yerinde, masa üzerinde çoklu bir şarj istasyonuna yer vermek fazlasıyla faydalı olabiliyor. Zira bu sayede mobil ortamdayken elektronik cihazlarınızın şarj sıkıntısına uğramıyorsunuz. Bu bağlamda Power Tower'ı gayet kullanışlı bulduğumuzu söyleyebiliriz. Şarj hızı ve altı adet port sunmasıyla başarılı olan cihaz, fiyatıyla da gayet makul. Power Tower'ın fiyatının 90 TL dolaylarında olduğunu da bu noktada belirtelim.

Kimler Almalı

Cepium Power Tower, "Diren iPhone şarjı" diyen ve buna katılan Android kullanıcılarının evde veya ofiste yer vermeleri gereken bir ürün olabilir.

Alternatifleri

Dileyen kullanıcılar, Power Tower'a alternatif olarak TP-Link UH720'yi de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Cepium Power Tower
Ürün Markası Cepium
CHIP Online Notu
81
Giriş AC100-240V
Çıkış DC5V-8A
USB Portu 6 adet
Frekans 50 – 60Hz
Desteklenen Markalar Apple, Samsung, HTC, LG, Microsoft, Sony, BlackBerry, Motorola, Huawei
Okuyucu Yorumları