Tüm cihazlar için tek bir klavye.

Bluetooth ile tüm cihazlarınıza bağlanabilen Logitech k810 sayesinde yaşamınıza rahatlık kazandırın.

Logitech k810 İnceleme
CHIP Online Notu 96
  • Aynı anda üç cihaz bağlantısı
  • Kademeli aydınlatma
  • Türkçe karakter içermeyebilir.

Logitech dünya üzerindeki en önemli aksesuar üreticilerinden biri. Firmanın konsollardan bilgisayarlara, fotoğraf makinelerinden müzik çalarlara kadar birçok kullanışlı aksesuarı var ve hemen hemen her üründe de ileri teknolojiye yer veriliyor. Kablosuz klavyeler arasına yeni eklenen k810 modelini ön plana çıkaran özellik aynı anda üç farklı Bluetooth cihazı yönetebilmesi. Sadece bir kez eşleştirme işlemi yapıldıktan sonra yönetilecek cihazlar arasında tek tuşla geçiş yapılabiliyor. Fırçalanmış alüminyum malzemeden üretilen ve Microsoft Windows 8 ile de uyumlu olan Logitech k810'un aydınlatma desteği de fark yaratan noktalardan.

Oldukça şık ve ince tasarlanan Logitech k810'un güç ihtiyacı gövdesindeki batarya ile karşılanıyor. Kullanım için bataryanın şarj edilmesi gerekli ve böylece klavye açıldığında güç göstergesi yeşil olarak yanıyor. Gösterge kırmızıya döndüğünde ise yeniden şarj işlemi gerekiyor ve şarj aralığının kullanıma bağlı olarak ortalama iki haftada bir olduğu belirtiliyor. Klavyeyi şarj kablosu takılıyken de kullanmak mümkün. Bluetooth teknolojisine sahip olan klavye tüm platformlarla bağ kurabiliyor. Akıllı telefon, tablet, oyun konsolu veya televizyon gibi akla gelebilecek tüm cihazlar yönetilebiliyor. Anlık en fazla bağlantı sayısı üç ile sınırlı ve diğer bir cihaza geçiş yapmak istediğinizde F1, F2 ve F3 tuşlarının ikincil işlevi kullanılmalı. Tuşların üstünde o an hangisinin aktif olduğunda dair aydınlatmalı sinyal simgeleri de var.

Logitech k810 oldukça üstün bir malzeme kalitesine sahip. Lazer baskılı tuşlar yıllarca kullanılsa bile silinmiyor. Ürünün aydınlatma özelliğinden de bahsetmiştik ancak geliştirilen teknolojiler sayesinde güç tüketimi de göz önünde bulunduruluyor. Tuş aydınlatma seviyesini F5 ve F6 tuşları yardımıyla dört kademeli olarak değiştirebilmeniz mümkün. Hareket algılayıcı sayesinde elinizi klavyenin üzerinden kaldırdığınızda aydınlatma devre dışı kalıyor ve yaklaştırdığınızda tekrar açılıyor. Klavyenin sağındaki güç anahtarı ile kullanım bittiğinde gücü tamamen kesebilmek de mümkün. Klavyenin bir taşınabilir bilgisayar klavyesine benzer rahatlıkta olduğunu söylemeliyiz. Tuşların birbiri arasındaki uzaklık ve parmak uçlarına sağladığı uyum kesinlikle deneyimlemeye değer.

Özetle

Logitech k810 başarılı bir klavye ve hatta masaüstü bilgisayarlarda bile keyifle kullanılabilir. Klavye asıl olarak taşınabilir ürünlere yönelik geliştirilmiş olsa da sundukları ile büyük avantaj sağlıyor. Ciddi rahatlık sağlayan aydınlatmalı tuşlar ve aynı anda üç farklı cihazla geçişli iletişim kurulabilmesi gibi önemli avantajlar söz konusu. Test ettiğimiz modelde Türkçe karakterler bulunmuyordu ancak ülkemizde satılanlarda yüksek ihtimal olacaktır. Yine de satın almadan önce kontrol etmeye bakın.

Alternatifleri

Piyasada benzerine zor rastlanan ürünler geliştiren firmalardan biri Logitech'tir. Klavye ailesine son olarak eklenen k810'un da gerek tasarım, gerekse özellikler açısından net bir rakibi yok.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech k810
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
96
İletişim Bluetooth
Aydınlatma 4 Kademeli
Yakınlık Algılama Var
Batarya Dahili (Li-ion)
Okuyucu Yorumları