Kusursuz üç boyut teknolojisine merhaba!

IPS panelle görüş açısı sorununu aşın ve polarize gözlüklerle konforlu üç boyut deneyimi yaşayın.

Panasonic VIERA TX-L42ETW5 İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • IPS panel ve polarize gözlük kullanma imkanı
  • Kayıt özelliği

Ev sineması ürünlerinde önemli bir marka olan Panasonic, VIERA ailesine kazandırdığı TX-L42ETW5 modeliyle kullanıcılara ekonomik bir üç boyutlu televizyon seçeneği sunuyor. Ekonomik olmasının yanı sıra içerdiği teknolojiler bakımından cömert bir televizyon olan Panasonic TX-L42ETW5'de üç boyutlu görüntüler polarize gözlükler sayesinde izlenebiliyor. Böylece kullanıcılar gözlüklerin şarjı ve ağırlığı gibi problemlerle karşılaşmadan, gündelik hayatta kullanılan gözlüklerle benzeyen üç boyutlu gözlüklerle konforlu bir üç boyut deneyimi yaşayabiliyor. Televizyonun önemli bir özelliği de IPS teknolojili bir panele sahip olması. IPS panel sayesinde yatay ve dikey eksende 178 derecelik görüş açısı elde edildiğinden televizyonun tam karşısında olmasanız bile kusursuz görüntüler elde edebilirsiniz. Özellikle birden fazla kişiyle televizyon izlediğiniz durumlarda IPS panelin avantajı ortaya çıkmaya başlıyor.

Panasonic VIERA TX-L42ETW5, VIERA Connect özelliği ile de fark yaratan bir televizyon. Özellik sayesinde standart televizyon yayınlarına ek olarak müzik, video, spor, oyun ve diğer benzer içerikleri basit bir kumanda hareketi ile televizyon ekranlarına taşıyabiliyor. VIERA Connect özelliği sayesinde bulut depolamanıza erişebilir ve destekleyen alışveriş siteleri üzerinden hoşunuza giden ürünleri satın alabilirsiniz. Aynı zamanda bir akıllı televizyon olan Panasonic VIERA TX-L42ETW5'te HTML5 destekli bir web tarayıcı bulunuyor. Böylece televizyonunuzu tıpkı bilgisayarınız gibi kullanabilirsiniz. Birçok web tabanlı hizmetten faydalanabilir ve çevrimiçi videoları Full HD çözünürlükte izleyebilirsiniz.

Teknik olarak Panasonic VIERA TX-L42ETW5'den bahsetmek gerekirse 42 inç ekran büyüklüğünün olduğunu ilk sıraya yerleştirebiliriz. Görüntü LED aydınlatmalı LCD panel ile oluşturuluyor ve 1920 x 1080 piksel çözünürlük destekleniyor. 2 x 10W gücünde dahili hoparlörlere sahip olan televizyonda taşınabilir disklere USB arabirimi üzerinden kayıt yapılabilmesi önemli özellikler arasında bulunuyor. Yine USB girişini veya SD bellek kartı okuyucuyu kullanarak televizyonun medya oynatıcı özelliklerinden de faydalanabilirsiniz. Desteklenen türleri AVCHD 3D / Aşamalı, SD-VIDEO / Motion JPEG (Lumix) / DivXPlusHD / WMV / MKV / AVI / MP4 / MOV, MP3 / AAC / WMA Pro / FLAC, JPEG / MPO olarak sıralayabilmek mümkün. Kullanım sırasında 55W güç harcayan televizyonun dört adet HDMI girişine sahip olduğunu da belirtelim. Ağ bağlantısı için de kablolu veya kablosuz seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Özetle

Panasonic VIERA TX-L42ETW5, uygun fiyatlı ve teknolojik açıdan zengin bir televizyon. Akıllı özellikleri sayesinde Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal ortamlara sürekli bağlı kalabilirsiniz. Öte yandan televizyon izlerken Skype kullanabilmeniz gibi avantajlar da söz konusu. Polarize üç boyutlu gözlükleri desteklemesi ve IPS panel içermesi de Panasonic VIERA TX-L42ETW5'e avantaj kazandıran yönler arasında.

Alternatifleri

Televizyonun aynı ekran büyüklüğünde ve benzer fiyat aralığında birçok rakibi var ancak özellikler açısından değerlendirildiğinde Panasonic VIERA TX-L42ETW5'in çoğu rakibinden üstün olduğunun altını çizmeliyiz. Başlı başına IPS panel bile bir tercih nedeni.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic VIERA TX-L42ETW5
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
93
Ekran Boyutu 42 inç
Çözünürlük 1920 x 1080
Panel Tipi IPS
Üç Boyut Desteği Var
Medya Oynatıcı Var
Okuyucu Yorumları