Philips HTL6145C test masamızda

Kompakt ses sistemlerine iyi bir örnek olan Philips HTL6145C test masamızda.

CHIP Online Notu 86
  • Filmler için muazzam
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • NFC desteği
  • İnce tasarım
  • Daha uygun fiyatlı seçenekler var
  • Müziklerde yüksek basta olumsuz etkilenebiliyor

Kompakt ses üniteleri, kalabalık ünitelerle kıyaslandığında kompakt yapıları itibariyle öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Samsung'un kavisli soundbar'ından sonra bu kez de Philips bizlerle. Philips'in bu modeli aslında biraz eski bir model. Ancak halen elektronik marketlerde kendine yer buluyor. Peki, ses sistemi bize neler sunuyor; şimdi daha yakından bakalım.

Kompakt ses sistemi

Philips HTL6145C, kompakt ses sistemi arayanlar için ideal bir model. Toplanda iki üniteden oluşan cihaz, bir bar ve bir de subwoofer'dan oluşuyor. Tamamen kablosuz yapıda olan cihaz, böylece soundbar ile subwoofer'ı oturma odanızın ayrı noktalarına yerleştirebilmenize olanak tanıyor.

Ses sisteminin soundbar kısmında toplamda 8 adet hoparlör dikkat çekiyor. Bunlardan 6'sı 2 inçlik neodimyum woofer, 2'si ise 1 inç çapında soft dome tweeter. Subwoofer'a baktığımızda burada ise 2 adet 6.5 inç çapında woofer görüyoruz. Soundbar'ın tek başına ses çıkışı 100W, subwoofer'ınsa 220W. Ses sistemi toplamda 320W ses çıkışı sağlayabiliyor.

Soundbar'ın arka kısmında HDMI girişleri bulunuyor. Ayrıca Aux girişi ve USB de unutulmamış. Bunun yanında elbette kablosuz ses aktarımları için Bluetooth bağlantısı da mevcut. Hatta NFC dahi ses sistemine konumlandırılmış durumda. Böylece cep telefonu veya tabletinizi eşleştirmek zahmet olmaktan çıkıyor.

Sinema keyfi için ideal

Çok kolay bir kurulama sahip olan Philips HTL6145C, dakikalar içinde televizyonunuzun altına yerleştirebileceğiniz bir cihaz. DTS Digital Surround ve Dolby Digital ses teknolojilerini getiren Philips HTL6145C, ses performansıyla ise tatmin edici seviyede. Film ve müzik konusunda kullanıcıların beklentilerini karşılayacaktır sanıyoruz. Zira sistemi incelediğimiz süre boyunca test merkezimizden bir hayli melodi yükseldiğini söyleyebiliriz. Bas seviyesini tatminkar ölçüde bulduğumuz Philips HTL6145C, müziklerde basa fazla yüklendiğinizde ise seste bir parça rahatsızlık verebiliyor.

Bu cihazı televizyonunuzun altına yerleştireceğiniz için çoğunlukla filmlerde kullanacağınızı düşünebiliriz. Kaldı ki zaten Philips HTL6145C bir ev sinema sistemi. Hal böyle olunca bu noktada bir hayli memnun kalacağınızdan da eminiz. İzlediğiniz filmin atmosferine kolaylıkla girmenizi sağlayacak ölçüde bir ses desteği sağlıyor.

Philips HTL6145C'nin uzaktan kumandası üzerinde pek çok kısayol tuşu bulunuyor. Kaynaklar arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor ve bas ile tiz dengesini ayarlayabiliyorsunuz. Bu da cihaz için kullanım noktasında bir artı elbette.

Özetle

Philips HTL6145C, kompakt ses sistemi arayanlar tarafından tercih edilebilecek ölçüde bir model. Son zamanlarda zaten bu tip modellerin oldukça popüler olduğunu görüyoruz. Philips'in ses konusundaki çizgisini de göz önünde bulundurursak sahip olduğu deneyimi bu ürüne de iyi bir şekilde aktardıklarını görüyoruz. Özellikle evinde mini bir sinema kurmak isteyen kullanıcılar Philips HTL6145C'yi yakından inceleyebilirler. Ses kalitesiyle memnun olacaklarını düşünüyoruz.

Philips HTL6145C'nin fiyatı 1499 TL civarında.

Kimler Almalı

Kompakt bir ses sistemi arayanlar ve özellikle evinde mini bir sinema kurmak isteyen kullanıcılar Philips HTL6145C'yi yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Philips HTL6145C'ye alternatif olarak Samsung tarafında HW-H551/TK modelini önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips HTL6145C
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
86
Ses Çıkış Gücü 320W
Kanal Sayısı 2.1
Güç Tüketimi 110-240V
Bağlantılar HDMI, Bluetooth, USB, Aux In, NFC
Boyutlar 1004 x 72 x 30 mm
Ağırlık 1.47 kg
Okuyucu Yorumları