NAGA CHROMA, MMO arenasına çıkıyor

Razer ailesine yeni eklenen NAGA CHROMA, MMO arenasına çıkıyor.

Razer NAGA CHROMA İnceleme
CHIP Online Notu 87
  • Konfor
  • Yüksek performans
  • Geniş özellikler
  • Programlanabilir tuşlar
  • Yalnızca sağ ele uygun
  • Erişilmesi güç fiyatı

Razer'in CHROMA özellikli oyuncu donanımları arasına eklenen son eklenen model, uzun zamandır MMO arenasında lider konumunda olan NAGA CHROMA oldu. Razer NAGA CHROMA'yı rakiplerinden farklı kılan nokta ilk etapta tamamı programlanabilen 19 tuşa sahip olması. Bahsi geçen tuşlardan 12 tanesi başparmak seviyesinde yer alıyor ve böylece oyunlardaki makro kayıtlı olan tuş sayısı arttığından avantaj elde ediliyor.

Oyunların dışında Razer NAGA CHROMA günlük yaşamda da fazla sayıdaki tuşu ile yaşamınıza kolaylık katacak olan bir model olmayı hedefliyor. Tuşlara eklenecek kısayollarla günlük rutin işlerinizi çok daha kısa zamanda tamamlayabilirsiniz. Razer NAGA CHROMA, sağ eliyle fare kullananlar için tasarlanmış bir model. Sağ sol tıklamalara sahip olan kaydırma tekerleği ve hemen altındaki çözünürlük ayar tuşları işlevsellik adına hayal gücü zorlayan detaylar sunuyor.

Sisteme USB arabirimi üzerinden bağlanan Razer NAGA CHROMA, gerçek 16.000 dpi çözünürlükte lazer algılayıcıya sahip. Böylece sınıfındaki en hassas farelerden biri olmayı da başarıyor. Teknik yönden devam edecek olursak farenin hızlanması 50G olarak belirtiliyor. Hareket algılama kapasitesi ise saniyede 210 inç gibi son derece yüksek bir değer. Raporlama saniyede 1000 Hz hızıyla yapılıyor ve 1 ms'lik zaman diliminde tüm hareketler sisteme aktarılıyor.

Elbette CHROMA özelliği sayesinde gelen 16.8 milyon renk arasından özelleştirme yapabilme de Razer NAGA CHROMA'ya önem kazandıran detaylar arasında. Tüm Razer ürünlerinde olduğu gibi Razer Synapse uygulaması üzerinden ayarlamalar yapılabiliyor. 135 gram ağırlığa sahip olan farenin kablosunun uzunluğu 2.1 metre seviyesinde ve yeterli.

Ayrıca ses çıkarmayan ve oldukça kaygan olan ayakların da oldukça kaliteli bir malzemeye sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Baktığımız zaman Razer NAGA CHROMA sınıfındaki en iyi ürünlerden biri olmakta zorlanmıyor. Rakipleri karşısında öne geçen ve benzersiz birçok ekstra özelliği bünyesinde barındırıyor. Özellikle MMO oyuncuları için vazgeçilmesi zor olan modellerden biri.

Özetle

Razer NAGA CHROMA, oyuncular için ilgi çekici fare modellerinden biri. Programlanabilir 19 tuşu ile MMO oyuncuları için yeryüzündeki en iyi seçeneklerden.

Razer NAGA CHROMA 350 TL civarında bir fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

Kimler Almalı

Rahat, işlevsel ve performansıyla göz kamaştıran bir oyuncu faresi arayan oyunseverler Razer NAGA CHROMA'yı alışveriş listelerine rahatlıkla yazabilirler.

Alternatifleri

Uygun fiyatlı bir oyuncu faresi arayanlar Inca IMG-307 modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer NAGA CHROMA
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
87
Sensör 16.000 DPI 5G sensör
Bağlantı Kablolu / USB
Programlanabilir Tuş 19 adet
Kablo Uzunluğu 2.1 metre
Boyutlar 119 x 75 x 43 mm
Ağırlık 135 gram
Okuyucu Yorumları