Redragon FireStorm Wired Gaming Mouse

Oyuncular için güzel bir seçenek. Bakalım FireStorm Wired Gaming Mouse ne getiriyor...

CHIP Online Notu 76
  • Ergonomik
  • Performans
  • Yazılım desteği
  • Işıklarıyla güzel görünüyor
  • Yüzeyde kullanılan malzeme
  • Beraberinde gelen oyun Türkiye'de kullanılamıyor

Oyuncu fareleri arasında çokça seçenek mevcut. Bunlar arasında kablolu modeller gördüğümüz kadar kablosuzlar da yer alıyor. Ancak daha çok oyuncular tarafından kablolu modellerin tercih edildiğini görüyoruz. Bugün inceleyeceğimiz model de kablolu bir oyuncu faresi. Bugün, bir Rus markası olan Redragon tarafından geliştirilen FireStorm Wired Gaming Mouse'u inceleyeceğiz.

Değiştirilebilir ağırlıklı model

Değiştirilebilir ağırlıklı model

Redragon FireStorm Wired Gaming Mouse, oyuncular için özel olarak geliştirilmiş farelerden biri. Redragon'un ürünleri arasında bu elimizdeki model tek değil. Markanın, yine oyunculara hitap eden farenin yanı sıra klavye seçenekleri de bulunuyor. Her bir model bazı özellikleriyle birbirinden ayrılıyor. Elimizdeki modelin ayrım noktasını da kuşkusuz hemen sol kenarında yer alan 12 adet programlanabilir tuş takımı oluşturuyor.

Farenin her detayını anlatacağız, ancak önce tasarım malzemesinden bahsederek başlamak gerekiyor. Zira farenin üzerindeki malzemeyi bazı oyuncular beğenmeyebilir. Pürüzlü sert bir yapının kullanıldığı malzeme, bizim ofiste de açıkçası tartışma konusu oldu. Bazılarımız bu malzemeyi dert etmezken, bazılarımız ise bu pürüzlü malzemeye dokunmaktan pek de hoşlanmadı. O nedenle burada tercih sizin; ancak bunun yerine düz mat malzeme kullanılsa çok daha hoş olurmuş kanaatindeyiz.

FireStorm Wired Gaming Mouse, değiştirilebilir ağırlıklara sahip bir model. Kutu içeriğinde yer alan ağırlıkları farenin altındaki özel bölmeye yerleştirebiliyor ve böylece fareyi istediğiniz ağırlığa eriştirebiliyorsunuz.

Kutu içeriğinde dikkat çeken bir diğer detaysa ücretsiz bir oyun kodunun sunuluyor olması. Ancak bu oyun Türkiye'ye özel değil, Rusya'ya özgü. VPN kurarsanız oynamanız mümkün, ancak normal şartlarda sunuculara bağlanamıyorsunuz. O yüzden kutu içeriğinde böyle bir oyunun olması bize hiçbir şey ifade etmiyor.

Yazılım ve performans

Yazılım ve performans

Şimdi biraz FireStorm Wired Gaming Mouse'un teknik detaylarına gelelim. Elimizdeki farenin DPI seviyesini 16400'e kadar arttırmanız mümkün. Bunu ister yazılım üzerinden isterseniz fare üzerinden halledebiliyorsunuz.

Cihazda kullanılan tuşlar OMRON mikro switch. 1000Hz polling rate'e sahip olan cihaz 30g ivmeleme ve 16 milyon renk seçeneği getiriyor. USB'si altın kaplama olan farenin kablosu da 180 cm uzunluğunda fiber tercih edilmiş. Böylece veri iletişimini sorunsuz yapan farenin performansı gayet başarılı. Öte yandan yüzeyde kaygan olabilmesi için alt zemin teflon malzemeye sahip, onu da söyleyelim.

FireStorm Wired Gaming Mouse'un sol kenarında 12 programlanabilir tuş takımı yer alıyor demiştik. Bunun yanında cihazın üzerindeki diğer tuşlarla beraber bu tuş sayısı 18'e kadar çıkıyor. Öte yandan 5 adet profil oluşturmanız da mümkün. Peki, bunu nereden yapıyorsunuz?

FireStorm Wired Gaming Mouse'un yazılımını Redragon'un resmi internet sitesi üzerinden indirebiliyorsunuz. Yazılım üzerinden tüm ayarları yapmak mümkün. Farenin üzerinde yer alan pek çok noktayı istediğiniz renk ile ışıklandırabiliyor, programlanabilir tuşları şekillendirebiliyor, ayrıca profiller oluşturabiliyorsunuz. Yazılım kullanım açısından oldukça işlevsel.

Bunun neticesinde farenin kullanımı da zenginleşiyor elbette. Fareyi kullandığımız süre boyunca genel olarak memnun kaldık. Ancak sol taraftaki 12 tuş herkesin kullanımına uygun değil, onu da söylemek gerek. Bir süre hangi tuşun hangisi olduğunu şaşırmanız olası.

Özetle

FireStorm Wired Gaming Mouse güzel bir oyuncu faresi. Kablolu yapıda olması onu tercih edilebilir kılıyor. Bunun yanı sıra elbette üzerinde yer alan çok sayıdaki programlanabilir tuş takımı ve 16 milyon LED renk seçeneği de onu cazibeli kılıyor. Farenin üzerinde kullanılan malzeme farklı olsa, daha düz yapıda tercih edilse daha hoş olurmuş. FireStorm Wired Gaming Mouse'un fiyatı da uygun. Fareyi piyasada 140 TL civarına bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

FireStorm Wired Gaming Mouse güzel bir oyuncu faresi isteyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Ancak yüzeyinde kullanılan malzemeyi beğenmeyebilirsiniz. O nedenle satın almadan önce yakından incelemenizi öneriyoruz.

Alternatifleri

FireStorm Wired Gaming Mouse'a alternatif olarak Inca IMG-307'yi de önerebiliriz. Ergonomisyle rahat olan Inca IMG-307, fiyatıyla da daha uygun bir seçenek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Redragon FireStorm Mouse
Ürün Markası Redragon
CHIP Online Notu
76
Bağlantı Kablolu
DPI 16400
Ağırlık 8 parçalı set
Ayarlanabilir Tuş 18 adet
Profil 5 adet
Arabirim USB
Okuyucu Yorumları