Redragon USAS İncelemesi

Redragon'un kompakt mekanik klavyesi USAS, oyuncuları mutlu edebilir mi? Yakından bakıyoruz...

CHIP Online Notu 83
  • Kompakt
  • Rahat kullanım
  • Yazım performansı
  • Tak ve kullan
  • Farklı ışıklandırma modları
  • Enter tuşu küçük
  • Programlanabilir tuş yok

Özellikle masaüstü PC oyuncuları gerek kasa gerek içindeki donanım gerekse de aksesuar konusunda oldukça seçici oluyor. Daha çok agresif tasarımlara yönelen oyun severler, öte yandan ışıkla özelleştirilmiş parçalara karşı da ilgi gösteriyorlar. İnceleme masamızda yer alan Redragon USAS da tam olarak böyle bir ürün. Mekanik tuşlarıyla oyuncuların aradığı türde bir klavye seti olan USAS, ayrıca ışıklı yapısıyla da göz dolduruyor.

Mekanik klavyeler oyuncular için önemli, zira bu tür klavyeler, geleneksel klavyelere kıyasla çok daha hassas tuş takımına sahipler. Bu sayede oyunda daha atak davranmak mümkün. Öte yandan sıkı oyuncuların hızlı klavye kullandığını da hesaba katarsak, yine mekanik klavyeler oyun dışında da yine bu tür kullanıcıların beklentilerini karşılayacak performansı onlara sunuyor.

Pratik mekanik klavye

Pratik mekanik klavye

Elimizdeki Redragon USAS, oyuncular için pratik bir mekanik klavye seti. Özellikle kompakt yapısıyla göz dolduran Redragon USAS, numerik tuş takımına sahip değil. Klavye böylece daha kompakt bir boyut kazanıyor.

Klavyede programlanabilir tuşlar yer almıyor. Ancak klavyenin arka aydınlatma rengini değiştirebileceğiniz bir mod seçeneğine sahip. Home – End tuş grubunu kullanarak klavyenin arka aydınlatmasını 5 farklı modda değiştirebiliyorsunuz. Yine PageDown tuşuyla arka aydınlatmayı kapatmanız da mümkün. Öte yandan yukarı ve aşağı tuşlarını kullanarak yine arka aydınlatmanın ışık seviyesini ayarlayabilmeniz de öyle. Elbette tüm bunları Fn tuşuyla beraber gerçekleştirdiğinizi hatırlatalım.

Klavyede ayrıca multimedya tuşları da yer alıyor. Bunları da klavyenin fonksiyon tuş takımına atayan Redragon, ek tuşlardan bu klavye modelinde kaçınmış. Şirketin pek çok klavye modeli bulunuyor. Bu modelde daha çok kompakt kullanımları gözeten şirket, klavyenin pratik kullanım ihtiyacını karşılaması için "tak ve kullan" çalışma biçimini tercih etmiş. USB üzerinden bağlanabilen klavye, herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymuyor.

Rahat kullanım

Rahat kullanım

Klavyede yer alan tuşlar parmaklara iyi oturuyor, mekanik yapısından ötürü yazım isteğini arttırıyor. Metalik bir yüzey üzerine serilen tuş anahtarları da elbette yapısı gereği siz yazdıkça çevreye "hoş" tıkırtılar yayıyor. Mekanik tuş sesine alışkın olanların hiç de yabancılık çekmeyeceği bu ses, açıkçası çevrenizden aynı ölçüde hoş bulunmayabilir. Onu da söylemekte fayda var.

İncelememizin sonuna yaklaşırken şuna da dikkatinizi çekmemizde fayda var: İncelediğimiz model İngilizce tuş takımına sahip. Sanıyoruz ki sizler raflarda Türkçe tuş takımıyla gelen modeli bulacaksınız. Öte yandan klavyede yer alan Enter tuşu çevresindeki tuşlardan dolayı biraz küçük kalmış. O nedenle ilk etapta ona alışmanız zor olabiliyor.

Özetle

Redragon USAS, kompakt boyutlarda ve pratik bir kullanım sunan klavye arayışında olan oyun severleri bizce kendinden memnun bırakacak bir klavye olmuş. Rahat tuş takımı, gerek oyun içindeki yazışmalarda gerekse de sonrasında keyifli bir kullanım sağlayacak ölçüde. Biz klavyeyi genel hatlarıyla beğendik. Elbette dar yapısı sebebiyle programlanabilir tuş takımına sahip olmaması ve az önce değindiğimiz birkaç ufak detay da klavyenin zayıf yönlerini oluşturuyor.

Bunları da söyledikten sonra artık incelememizi noktalayabiliriz...

Kimler Almalı

Redragon USAS, özellikle pratik ve kompakt boyutlu bir mekanik klavye seti arayan kullanıcıların ilgisini cezbedecektir.

Alternatifleri

Eğer daha geniş özellikler sunan bir klavye seti arıyorsanız, Razer'ın BlackWidow Chroma X modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Redragon USAS
Ürün Markası Redragon
CHIP Online Notu
83
Bağlantı Kablolu
Standart Tuş 87 adet
Multimedya Tuşu 12 adet
Mod 6 adet
Arka Aydınlatma Var
Renk Siyah
Okuyucu Yorumları