Şimdi de akıllı kameralara merhaba diyoruz.

Google Android işletim sistemine sahip ilk akıllı kamera, yepyeni bir trendin öncüsü olabilir mi?

CHIP Online Notu 98
  • Etkileyici fotoğraf ve video kalitesi
  • Donanımsal detaylar
  • Özelleştirilebilir işletim sistemi
  • Biraz büyük ve ağır.

Cep telefonları, işletim sistemlerinin gücüyle beraber akıllı telefon kimliğine büründükten sonra günlük yaşamın daha da vazgeçilmez bir aracı haline geldi. Açacak olursak günümüzün akıllı telefonları sayesinde artık ek bir müzik çalar, navigasyon cihazı ve video oynatıcı gibi ürünleri taşımaya ihtiyaç duymuyoruz. Akıllı telefonların kamera kalitesi ise günlük hayatı yeterince kurtaracak türden. Ancak gerçek kameraların yeri her zaman bir başka değil mi? Akıllı telefonlar özellikle küçük objektif düzenekleri ve optik yakınlaşma yapamayan tasarımları ile kamera olarak zayıf kalıyorlar. Samsung Galaxy Camera bu açığı kapatmak için geliştirilmiş sıra dışı bir ürün! Bildiğiniz kamera, arkada tam 4.8 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran, SIM kart yuvası ve Google Android işletim sistemi. Samsung Galaxy Camera için akıllı kamera demek en doğrusu olabilir. Çünkü 21x optik yakınlaşması bile var.

Google tarafından geliştirilen Android 4.1.1 işletim sistemi sayesinde tıpkı bir akıllı telefon gibi kullanılabilen Samsung Galaxy Camera'nın arka tarafta bulunan 4.8 inç'lik ekranı Galaxy S III'e oldukça benziyor ancak Super AMOLED HD yerine yine aynı çözünürlükte (720 x 1280) Super Clear HD ekran bulunuyor. Dokunmatik ekran sayesinde hem işletim sisteminin, hem de fotoğrafa dair özelliklerin kullanılabilmesi oldukça kolay. İstekleriniz doğrultusunda kişiselleştirebileceğiniz işletim sistemi sayesinde kameranın özelliklerinden çok daha fazla verim elde edebilmeniz mümkün. Ekranın Corning Gorilla Glass 2 kaplamaya sahip olduğunu da eklemekte fayda var.

128 x 70 x 19.1 mm ölçülere ve 300 gram ağırlığa sahip olan Samsung Galaxy Camera açıkçası biraz büyük ve ağır. Büyüklükte arka yüzeyin tamamını kaplayan ekranın etkisi mutlaka var. Ekran dışında sadece flaş açma, güç, çekim ve yakınlaşma tuşları gövde üzerinde bulunuyor. Kameranın üzerinde 21x optik yakınlaşma yapabilen 4.1 – 86.1 mm'lik bir lens bulundurması oldukça etkileyici. Lensin diyafram açıklığı da f/2.8 gibi etkileyici bir değerden başlıyor. 16.3 MP çözünürlükteki algılayıcısı üzerinden 4608 x 3456 piksel fotoğraf yakalayabilen kameranın video çekme çözünürlüğü ise 1920 x 1080. Elde edilen kalite gerçekten günümüzün standartlarının üzerinde. Bünyede bulunan jiroskop, dijital pusula ve hareket ölçer gibi algılayıcıların da cihazın kullanımına etkisi büyük. Hiç şüphesiz A-GPS ve Glonass sistemleriyle konum bilgisinin fotoğrafa etiketlenebilmesi de önemli bir yön.

Samsung Galaxy Camera, gücünü dört çekirdekli ve 1.4 GHz frekansta çalışan Cortex A9 işlemciden alıyor. Micro SIM kart yuvası sayesinde 3G ve 4G bağlantıları kurabilen kamerada 802.11b / g / n kablosuz ağ destekleri ve Bluetooth 4.0 teknolojisi de yerini almış durumda. Sistem uygulamalarından 1 GB bellek sorumlu ve performans oldukça yüksek. Öte yandan dahili depolama alanı olarak 8 GB'lık bir alan var ancak Micro SD kartlarla 64 GB'a kadar artırım yapılabiliyor. Üründe bir işletim sistemi olduğu için yükleyeceğiniz uygulamalar sayesinde fotoğraflarınızı doğrudan sosyal ortamlara gönderebilir, e-posta olarak iletebilir veya bulut depolamanıza aktarabilirsiniz. Dahası web sayfalarını gezebilir, oyunlar oynayabilir ve günlük iletişiminizi sağlayabilirsiniz. Samsung Galaxy Camera ile beraber Skype gibi uygulamaları kullanabilmeniz mümkün ancak operatör üzerinden sesli görüşme yapabilmek mümkün değil. En azından şimdilik...

Özetle

Optik görüntü sabitleme ve HDMI 1.4 görüntü çıkışı gibi önemli özelliklere de sahip olan Samsung Galaxy Camera'da ISO aralığı 100 – 3200 arasında değişebiliyor. Fotoğraf çekimi sırasında M konumuna geçip ayarlamaları sizin yapabilmeniz mümkün. Son derece kolay ve eğlenceli. Samsung Galaxy Camera'nın bize bambaşka bir kamera deneyimi yaşattığını söylemeliyiz. Kesinlikle iddialı bir ürün ve benzer modelleri dört gözle bekliyor olacağız. Özellikleri ve SIM kart yuvası içermesi sebebiyle fiyatı biraz yüksek ancak kesinlikle dört dörtlük bir kameraya sahip olacağınıza emin olun.

Alternatifleri

Şimdilik benzer bir rakibi yok.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Camera
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
98
Çözünürlük 16.3 MP
Video 1920 x 1080 (30 fps)
ISO Aralığı 100 - 3200
Hafıza 8 GB + Micro SD
Optik Yakınlaşma 21x
Boyutlar 128 x 70 x 19.1 mm
Ağırlık 300 gram
Okuyucu Yorumları