iXpand Flash Drive, 2. Nesil modeliyle testte

iPhone ve iPad sahiplerinin radarına girecek SanDisk iXpand Flash Drive, 2. Nesil modeliyle elimizde

CHIP Online Notu 89
  • Performans
  • Daha kompakt
  • Uygulama arabirimi
  • Doğrudan fotoğraf ve video kaydı
  • Büyük boyutlu dosyalarda uygulama çökebiliyor
  • Kablo yapısı

Geçtiğimiz sene iPhone ve iPad ile birlikte kullanılabilen ve USB 2.0 bağlantısı sayesinde PC ile de uyumlu olan SanDisk'in iXpand flaş sürücüsünü incelemiştik. İki farklı sürümünü inceleme şansı bulduğumuz bu cihaz, bu sene yenilenerek 2. Nesil modeliyle bir kez daha karşımıza çıktı.

Yapısı gereği özellikle iPhone ve iPad sahiplerini radarına giren SanDisk iXpand Flash Drive, pek çok yeteneğin sahibi. Elbette hepsini mobil depolama alanı ortak parantezine alan cihaz, iPhone ve iPad'inizin kapasitesi dolduğunda yardıma koşuyor: İçerikleri kopyalayarak PC'ye aktarabiliyor, iPhone ve iPad'ler arasında dosya paylaşımı yapabiliyor veya direkt olarak bir depolama alanı olarak hizmet verebiliyor. Bakalım yetenekleri arasında başka neler var?

Yenilenen tasarım

Yenilenen tasarım

2. Nesil SanDisk iXpand Flash Drive, pek çok konuda yenilenmiş. Elbette en büyük yenilik tasarım anlamında karşımıza çıkıyor. Eskisine nazaran çok daha kompakt bir gövdeye kavuşan SanDisk iXpand Flash Drive, kapaklı modelden sonra çok yol kat etmiş.

Selef model öncelikle geniş gövde yapısı sebebiyle özellikle PC üzerinde birbirine yakın USB portlarına takıldığında iki portluk alan kaplıyordu. Ancak bu modelle beraber bu olay aşılmış. Boyutuyla şimdi tek USB portunu işgal eden cihaz, ayrıca Lightning tarafıyla iPhone'a takıldığında da artık daha az yer kaplıyor.

SanDisk iXpand Flash Drive'ın bu modelinde USB 2.0 da yerini artık USB 3.0'a bırakıyor. Bu sayede selef modele kıyasla daha yüksek hızlarda dosya transferi yapabilme yeteneği kazanan cihaz, diğer ucunda da iPhone ve iPad'ler için Lightning bağlantısına yer veriyor.

Ancak iki ucu birbirine bağlayan kablo yapısını pek beğendiğimiz söylenemez. Sert, ancak biraz çekildiğinde sanki kırılacakmış izlenimi taşıyan bu birleşme noktası da muhtemelen cihazın 3. Neslinde daha iyi bir hale getirilecektir.

Nasıl çalışıyor?

Nasıl çalışıyor?

SanDisk iXpand Flash Drive 2. Nesil, yine selef model gibi 16, 32, 64 ve 128 GB'lık kapasite seçenekleriyle geliyor. Bizim elimizdeki model 32 GB'lık olanı. Cihazın fiyatı ise 179 TL fiyatında. Bu noktada da selef modele göre aşama kaydeden SanDisk, bu defa kullanıcılara daha uygun fiyat sunmuş. Selef modelin 16 GB'lık modeli 250 TL bandından satışa sunulmuştu hatırlarsanız.

Bunu da söyledikten sonra cihazın kullanımına geçelim. SanDisk iXpand Flash Drive'ı kullanabilmek için App Store'dan iXpand Drive uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bu uygulama sayesinde kolaylıkla dosyalarınız arasında senkronizasyon işlemini gerçekleştirebilen cihaz, .WMV, .AVI, .MKV, .MP4, .MOV gibi önemli video formatlarına da destek veriyor.

Tek başına USB 3.0 flaş sürücüsü olarak da kullanılabilen cihaz, burada bizlere saniyede 90 MB okuma, saniyede yaklaşık 50 MB yazma hızları sunuyor. Bu değerlerle dosya transferi için performanslı çalışan cihaz, ayrıca direkt olarak iPhone ve iPad'le de çalışabiliyor. Yani fotoğraf veya videoyu direkt olarak bu cihazın içine depolayabiliyorsunuz. Bu sayede telefon veya tabletinizde yer olmasa bile, anı kaçırmıyorsunuz.

Özetle

SanDisk iXpand Flash Drive 2. Nesil de tıpkı ilk jenerasyon gibi iOS mobil cihazlarda depolama sıkıntılarını hafifletmek için kullanılabiliyor. Yine ayrıca PC'ler için de hızlı bir depolama çözümü olarak da kullanılabilen cihaz, standart USB cihazı olarak da kullanılabiliyor kuşkusuz. Eğer iPhone ve iPad'inizde sınırlı bir depolama alanına sahipseniz, bu cihazla bu alanı genişletebilir ve içerikleri kolay yolda PC'ye aktarabilirsiniz.

Fiyatıyla da selef modele göre daha kullanıcı dostu olan SanDisk iXpand Flash Drive 2. Nesil, şu an piyasada 32 GB'lık versiyonuyla 179 TL'ye bulunabiliyor.

Kimler Almalı

iPhone ve iPad'inizin depolama kapasitesi dolmaya başladı ve içeriklerden vazgeçemiyorsanız, SanDisk iXpand Flash Drive size ek alan sağlayacağı gibi esnek bir kullanıma kavuşma imkanı da tanıyacak bir çözüm olabilir.

Alternatifleri

Eğer daha geniş depolama alanı istiyorsanız yine SanDisk iXpand Flash Drive 2. Neslin, 64 GB'lık sürümünü 250 ve 128 GB'lık sürümünü de 370 TL fiyatlarla bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SanDisk iXpand Flash Drive 2.Nesil
Ürün Markası Sandisk
CHIP Online Notu
89
Arayüz USB 3.0, Lightning
Kapasite 32 GB
Kapasite Seçenekleri 16 / 32 / 64 / 128 GB
Desteklenen Formatlar WMV, AVI, MKV, MP4, MOV
Boyutlar 64 x 36 x 11 mm
Okuyucu Yorumları