Sosyal ağlarınızı yedekleyin ve güncelleyin.

Yeni nesil bir taşınabilir diskin, eskilere göre ne derecede gelişmiş olabileceğini düşündünüz mü?

Seagate Backup Plus İnceleme
CHIP Online Notu 93
  • Sosyal medya yedekleme
  • Arabirim güncelleme
  • Renk seçenekleri
  • Biraz fiyat farklı var.

Seagate'in yeni taşınabilir disk ailesi Backup Plus, kullanıcılara akla gelen standartların çok daha ötesinde özellikler sunuyor. Yeni ailenin hem 3.5 inç'lik masaüstü, hem de 2.5 inç'lik taşınabilir sürümleri mevcut. Masaüstü modeller tahmin edilebileceği gibi daha büyük ve çalışabilmeleri için güç adaptörü gerektiriyor. Kapasiteleri 1 TB, 2 TB, 3 TB ve 4 TB olarak seçilebiliyor. Kapasite ve boyut seçenekleri dışında taşınabilir olan seçeneklerle arada hiçbir fark yok. Taşınabilir olan modellerde ise kapasite seçenekleri 500 GB, 750 GB ve 1 TB şeklinde. Biraz önce de söylediğimiz gibi kullanıcılara standartlardan çok daha farklı özellikler sunuluyor. Yeri gelmişken dört farklı renk seçeneğinin olduğun da belirtelim. Siyah ve grinin yanı sıra kırmızı ve mavi gibi seçeneklere de yönelebilirsiniz.

Seagate Backup Plus'un en önemli özelliği sosyal medya hesaplarınızla entegre olarak çalışabilmesi. Sosyal ağlarınızdaki tüm fotoğraflarınızı tek bir komutla yedekleyebilirsiniz. Fotoğraf ve videolarınızı tek bir tıkla sosyal hesaplarınızda paylaşabilmeniz de mümkün. Sosyal medyanın oldukça sık kullanıldığı günümüzde Seagate Backup Plus kullanıcılarının birçok işinin kolaylaşacağını tahmin etmesi zor değil. USB 3.0 arabirimi sayesinde zaten yeterli performansı fazlasıyla sunmayı başaran üründe, bilgisayarınız izin verdiğince arabirim odaklı güncelleme yapma şansınız da söz konusu. Eğer FireWire 800 veya daha hızlı olan yeni nesil Thunderbolt arabirimi kullanmak istiyorsanız, Seagate'in ek olarak sattığı adaptörleri edinerek Backup Plus'a bağlayabilirsiniz. USM arayüzü sayesinde taşınabilir diskinizin sahip olduğu arabirimi değiştirmek oldukça kolay.

Özetle

Seagate Backup Plus'ın başarılı bir ürün olmasında elbette yazılımların da payı var. Firmanın geliştirdiği Dashboard uygulaması sayesinde yedekleme yapma, kaydetme ve paylaşma seçeneklerini dilediğinizce belirtebilirsiniz. Genel olarak bakıldığında Seagate Backup Plus, piyasanın en iyilerinden biri. Sağlam gövdesi, kapasite ve renk seçenekleri gayet dikkat çekici. Arabirimin terfi edilebilir oluşu da bize göre en önemli özelliklerin arasında.

Alternatifleri

Seagate Backup Plus'un sahip olduğu özellikler göz önüne alındığında rakipsiz olduğu net bir şekilde görülebiliyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Seagate Backup Plus
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
93
Standart 2.5 inç
Kapasite 500 GB / 750 GB / 1 TB
Arabirim USB 3.0 (Değiştirilebilir)
Renk Siyah, gri, kırmızı, mavi
Okuyucu Yorumları