Hibrit ultrabook arayanlara özel.

Hibrit ultrabook arayanlara özellikle görsel kalitesiyle dikkat çekici bir seçenek.

Toshiba Satellite U920t İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Ekran görüntü kalitesi
  • Şık tasarım ve işçilik kalitesi
  • İdeal performans
  • Kamera fonksiyonu

Ultrabook'ların rafları doldurmasıyla birlikte teknoloji meraklıları olarak ortaya konan ürün çeşitliliğinden fazlasıyla memnun kaldığımız aşikar. Yalnızca ince ve hafif tasarımlara sahip olmalarıyla değil, aynı zamanda gösterdikleri performansıyla da sıradan dizüstü bilgisayarlardan daha çekici olabilen ultrabook'lar bunun yanı sıra yapıları nedeniyle farklı kullanım biçimlerine uygun olmalarıyla da cazibelerini arttırıyorlar. Hem tablet hem notebook şeklinde kullanılabilen dönüşebilen yapıda olan ultrabook'lar piyasada önemli bir yer tutuyor. Bu ürünler arasında yer alan Toshiba Satellite U920t, bu incelememizde bizlerle.

Hem tablet hem notebook

Sahip olduğu kızaklı tasarımıyla hem tablet hem notebook olarak kullanılabilen Toshiba Satellite U920t, böylece iki kullanıcı profiline uygun yapıda. Ultrabook sahibi olmak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek olan Satellite U920t, aynı zamanda tablet şeklinde de kullanılabiliyor. Ekranının arka kısmında yer verdiği kızaklı yapısı sayesinde ekranı kaldırdığınızda bir dizüstü bilgisayar halini alabilen ultrabook, kızağı kapattığınızda ise bir tablet olarak kullanılabiliyor. Malzeme kalitesiyle de oldukça beğendiğimiz Satellite U920t, gayet sağlam yapısıyla da dikkatimizi çekti. Ultrabook'un özellikle işçiliğini çok beğendiğimizi söylememiz gerekli. Bunu hem tasarım hem de sağlamlık anlamında ortaya koyan Toshiba, Satellite U920t'de ortaya oldukça iyi bir iş çıkartmış doğrusu. 12.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Satellite U920t, 1366x768 piksel çözünürlük sunuyor. Dokunmatik ekran, gerek hassasiyeti gerekse de görüntü kalitesiyle bizden geçer not aldı. Ancak her ne kadar uygulamalarda ve Metro arayüzünde hassas bir dokunuş sunsa da, özellikle internet sitelerinde tıklamanız gereken küçük noktalarda sorun yaşatabiliyor. Ayrıca ekranın parlak malzemeye sahip olmasından dolayı yansımalara karşı koyamadığı da bir gerçek.

Ekranının üst kısmına baktığımızda bir ön kamera gördüğümüz Satellite U920t, bir tablet olarak kullanılabildiği için arka kısmında da bir kamera bulunduruyor. Ancak cihazı tablet olarak kullandığınız durumlarda arka kamerasıyla çekim yapmak istediğinizde ekranı biraz yukarı itmeniz gerekiyor. Zira ekran tam kapalı olduğu durumlarda kamera gövdenin altında kalıyor. Buna farklı bir çözüm bulunabilmesi gerekirdi diye düşünmeden edemiyoruz. Bu arada ön kamerayla 1.0 MP, arka kamerayla ise 3.0 MP çözünürlük desteklendiğini ve kameralarda LED flaş olmadığını söyleyelim. Bu noktada kameraların görüntü kalitesinin çok iyi olmadığını söyleyebiliriz.

Buram buram kalite kokuyor

Tasarımıyla sağlamlığının yanında gayet güzel bir görünüme sahip olduğundan bahsedebileceğimiz Toshiba Satellite U920t, şık görünümünü klavye, touchpad ve palmrest bölgeleriyle pekiştiriyor. Bu üçlüye tam puan verdiğimizi özellikle söylememiz gerekli. Tuş takımıyla gayet rahat bir kullanım sunan Satellite U920t, son zamanlarda tuş takımıyla en çok beğendiğimiz model olmayı başardı. Tuş büyüklükleri, aralardaki boşluklar, malzeme kalitesi ve bıraktığı hissiyat gayet etkileyici. Klavyesindeki kullanılabilirliği touchpad'iyle de sürdüren ultrabook, palmrest bölgesinin şık dokulu malzemesiyle de buram buram kalite kokuyor doğrusu.

Toshiba Satellite U920t'nin pamlrest'ine baktığımızda, NFC (Yakın Alan İletişimi) logosu görüyoruz. Palmrest'in sol kısmında yer alan bu logo ile bize bu alanda NFC desteği gösterdiğini anlatan Satellite U920t, kredi kartı üzerinden kablosuz ödeme yapabilmenize olanak tanıyor. Eğer PayPal sistemine sahip bir kredi kartınız varsa, online alışverişlerinizde kredi kartınızı bu alana yaklaştırarak kablosuz ödeme yapabilmeniz mümkün. Bu özelliği ile de beğendiğimiz Satellite U920t, böylece NFC ile ödeme sistemini sunmasıyla –her ne kadar henüz ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmasa da- yenilikçilik anlamında da başarı gösteriyor. Kablosuz teknolojileri arasında 802.11b/g/n Wi-Fi'ın yanı sıra Bluetooth 4.0 da getiren cihaz, fiziksel bağlantıları arasında da HDMI, kart okuyucu ve iki USB 3.0 bağlantısı bulunduruyor.

Yakışan performans

Performansıyla da beğendiğimiz Satellite U920t, ultrabook'lar arasında iyi bir yerde bulunuyor. Intel Core i5 ailesi işlemcisiyle 1.70 GHz hızında çalışan ultrabook, ihtiyacı olduğu durumlarda Intel Turbo Boost teknolojisi ile hızını 2.60 GHz'e taşıyabiliyor. Buna ek olarak 4 GB kapasiteli DDR3 belleği ile de performansa katkıda bulunan Satellite U920t, 128 GB kapasiteli SSD ile de depolama çözümünü yine performansla pekiştiriyor. Ayrıca grafik çözümünü de Intel HD Graphics 4000 ile sağlayan Satellite U920t, sistem belleğinden aldığı gücü grafik birimine aktararak, satın alacağı ultrabook'ta oyun oynamak isteyenleri de eli boş çevirmiyor. Ayrıca ortalama 4 saat pil ömrü ile mobil ortamlara hazır olan Satellite U920t'nin, tüm bu baktığımız noktalar dahilinde genel olarak bizi kendinden bir hayli memnun bıraktığını söyleyebiliriz. Cihazın fiyatına baktığımızda ise tavsiye edilen satış fiyatıyla birlikte şu sıralar 2300 TL civarında bulunan Satellite U920t, tablet ve notebook hibritleri arasında fiyatıyla da çok fark yaratmıyor.

Özetle

Tablet ve notebook hibriti isteyen kullanıcıların ilgisini çekebilecek yapıda olan Toshiba Satellite U920t ultrabook, gayet iyi bir cihaz. Özellikle tasarımı ve malzeme kalitesiyle beğendiğimiz Satellite U920t, ekran görüntü kalitesiyle de bizden tam puan aldı. Performans noktasında da i5 işlemcili ailede iyi bir seviyede bulunan ultrabook, yakından incelenebilir.

Kimler Almalı

Hibrit bir ultrabook arıyorsanız Toshiba Satellite U920t'yi yakından incelemelisiniz. Özellikle sahip olduğu malzeme kalitesi ve hassas dokunmatik ekranıyla bizlerle aynı fikri paylaşacağınızı düşünüyoruz.

Alternatifleri

Hibrit ultrabook'lar hem tablet hem notebook olarak kullanılabildiği için stabil ultrabook'lara oranla biraz daha yüksek fiyatlara sahip olabiliyorlar. Eğer bütçeniz daha düşükse, o halde bu tür ultrabook'lara yönelebilir ve hatta aralarında dokunmatik ekran desteği sunmayanları tercih edebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Toshiba Satellite U920t
Ürün Markası Toshiba
CHIP Online Notu
91
İşletim Sistemi Windows 8
İşlemci Intel Core i5-3337U 1.70 GHz
Ekran 12.5 inç (1366x768)
Ekran Kartı Intel HD Graphics 4000
Bellek 4 GB DDR3
Sabit Disk 128 GB SSD
Kamera 1.0 MP (ön), 3.0 MP (arka)
Pil Ömrü 4.0 saat
Bağlantılar HDMI, Bluetooth 4.0, USB 3.0 (2 adet), kart okuyucu, kulaklık
Boyutlar 326.5 x 213.0 x 19.9 mm
Ağırlık 1.52 kg
Okuyucu Yorumları