Viewsonic VX2770Sml-LED'i inceliyoruz.

Görüntü kalitesi konusunda iddialı olan Viewsonic VX2770Sml-LED'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 83
  • Görüntü performansı
  • Yüksek kontrast
  • MHL bağlantısı
  • Dahili hoparlör
  • USB yok
  • Menü konumu

Geniş bir monitör ailesine sahip olan Viewsonic, yeni bir modeliyle daha bizlerle. Bugün IPS ekran panelleri tercih eden kullanıcılara sunulan VX2770Sml kod adlı monitörü inceleyeceğiz.

Bu defa bu modeliyle ergonomi değil, daha çok yüksek görüntü kalitesi isteyen kullanıcıları hedefleyen Viewsonic, bu modelinde IPS LED paneli kullanmış. 27 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan monitör, mat malzemeye sahip. Böylece yansımalardan arındırılan monitörün ekranına dikkatle baktığınızda ise yalnızca çok ince bir ekran çerçevesi görüyorsunuz. Bu sayede çerçevesiz tasarım izlenimi yaratılan monitörün oldukça şık bir standa sahip olduğunu da bu noktada söyleyelim.

Standın hemen altına hoparlörler konumlanmış. Böylece direkt olarak kullanıcının karşısından ses verebilen monitörün menü butonları da yine burada bulunuyor. Dokunmatik olan bu tuşlar ile monitörün menüsünde gezebiliyor ve ayarları yapılandırabiliyorsunuz. Ancak açıkçası butonların olduğu yeri beğendiğimiz söylenemez. Ekranın altında, iç tarafta olması kullanımı bir miktar zorlaştırıyor. Öte yandan yine menü arabiriminde Türkçe dil desteği de bulunmuyor.

Bağlantıları arasında iki HDMI ve bir VGA bulunduran monitör, üzerinde herhangi bir USB bağlantısı arayanları ise karşılıksız bırakıyor. Ancak cihazın MHL desteği sunduğunu da yine bu noktada söyleyelim.

Az önce de söylediğimiz gibi ekranın boyutu 27 inç. Arka aydınlatma olarak beyaz ışıklı LED kullanan monitör, Full HD yani 1920x1080 piksel çözünürlük sağlıyor. Böylece oyunseverler tarafından da tercih edilebilecek olan monitör, film keyfi için de ideal. Özellikle yüksek kontrast oranıyla dikkat çeken monitörün IPS panelden ötürü geniş görüş açısı sunması da seyir keyfini destekler nitelikte.

Özetle

Toparlayacak olursak Viewsonic'in bu modelinin iyi bir monitör olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek görüntü kalitesi almak isteyen ve daha çok eğlence amaçlı monitör arayışındakiler tarafından tercih edilebilir. IPS LED panele sahip olması, yansımalardan uzak ekranı, yüksek kontrast oranı ve şık tasarımıyla beğendiğimiz monitörü siz de yakından inceleyebilirsiniz.

Viewsonic VX2770Sml-LED'in fiyatı ise 812 TL civarında.

Kimler Almalı

Yüksek görüntü kalitesi almak isteyen ve daha çok eğlence amaçlı monitör arayışındakiler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Viewsonic VX2770Sml-LED'e daha uygun fiyatlı bir alternatif arayanlar Philips 273V5LSB/01 modelini inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Viewsonic VX2770Sml-LED
Ürün Markası Viewsonic
CHIP Online Notu
83
Ekran 27 inç
Panel LED IPS
Çözünürlük Full HD (1920x1080 piksel)
Tepki Süresi 7 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 30M:1 (dinamik)
Görüş Açısı 178 / 178 derece
Dahili Hoparlör 1,5 W x2
Güç Tüketimi 27 W
Bağlantılar HDMI (2 adet), VGA
Okuyucu Yorumları