Sanal PC yazılımı ile ikinci PC bedava

Test: Sanal Bilgisayarlar. PC'nizde aynı anda birkaç işletim sistemini çalıştırmak ister misiniz?

İkinci PC bedava!

Sanal PC yazılımı ile ikinci PC bedava

İnternette gezinmek daha basit ve hızlı olamazdı. Windows Vista gibi yepyeni bir işletim sistemini denemek, tamamen risksiz ve sorunsuz...

Chip üç gözde sanal PC yazılımı sizler için test etti.

Sistem sorunları ve boot yöneticileri ile uğraşmayı bir kenara bırakın. Sanal PC yazılımları sayesinde; denemek için yüklediğiniz yazılımlarda artık sisteminizi rahatsız edemeyecek. Bir pc de iki sisteminiz var artık. İsterseniz sorunlu bir yazılımı test edin, isterseniz sisteminize bir virüs bulaştırın. Sanal PC yazılımları ile herşeyi korkusuzca yapabilirsiniz. Yeni testimizde en gözde 3 yeni Sanal programı kontrol ettik ve üçü de Vista' ya hazır.

Üstüne üstlük hepsi ücretsiz...

Güvenli internet ve Yazılım dostu

Güvenli internet ve Yazılım dostu

Sanal PC yazılımlarını kullananları özelliklerine göre iki gruba ayırmak mümkün... İnternet sörfçüsü (Internet Surfer) ve Yazılım Koleksiyoncusu.

Güvenli internet ve Yazılım dostu

İnternet Sörfçüsü (Internet Surfer): İnternette oldukça zaman harcıyan ve siteden siteye atlayan kullanıcıların ortak adı; internet surfer. Eğer sizde bir sörfçü iseniz, bir Sanal sistem sizin için en ideal yol. Eğer bir virüs yada bir hacker sisteminize girerse, sanal sisteminizden gerçek sisteminize geçiş için gerekli zamana asla sahip olamayacaktır.

Her iki sistem birbirinden bağımsız çalışmakta ama sistemler arasında isterseniz veri alışverişinde bulunabirisiniz. Fakat zararlı yazılımlar bu şansa asla sahip değil. Verilerinizi gerçek sisteminizde hep koruyun ancak internet sörfünüzü Sanal sisteminiz üzerinden yapın. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sanal sisteminiz bir kaç tıklama ile geri ' eski haline' dönecektir.

Yazılım Koleksiyoncusu: Sanal sistemler aynı zamanda farklı yazılımları denememizede olanak sağlıyor. Herhangi bir riske girmeden denemek istediğiniz yazılımı, Sanal Sistem üzerine yükleyin. Gerçek sisteminiz herhangi bir yavaşlama yada zarara uğramıyacak. Denediğiniz yazılım Sanal sisteme zarar mı verdi? Bir kaç tıklama ile her şey tekrar eski haline dönecek.

Yeni CPU teknolojisi ile daha hızlı

Yeni CPU teknolojisi ile daha hızlı

Chip Online; Sanal PC yazılımlarını 3 farklı kategoride test etti: Tempo, Kullanım ve Fonksiyonlar...

Yeni CPU teknolojisi ile daha hızlıPerformans: Elbette hız çok önemli. Bir kaç yıl öncesine kadar sanal sistemlerdeki en önemli eksik, performans idi. Intel ve AMD nin sunduğu yeni CPU lar sayesinde bu sorun ortadan kalkmış durumda.

Asıl sorun Sanal PC nin başlama sırasında ihtiyaç duyduğu uzun süre. İster stand by modundan başlatmak istersede yeni bir başlatma olsun, ihtiyaç duyulan süre CineBench ile en doğru şekilde ölçülmesi mümkün; CPU gücü ile doğru oranltılı.

Kullanım: Yazılım tabiiki hızının yanı sıra bize sunduğu hizmet ve kullanım kolaylığı olarakta çekici olmak zorunda. Testimizde, sanal sistemlerin yüklenmesi sırasında yazılımların sunduğu assistanlar (sihirbazlar) ile oldukça yakından ilgilendik. Bunun yanında geçiş yöntemleri ve sürükle bırak gibi veri alış verişi hizmetleride eksik olmamalıydı.

Fonksiyonlar: Bizim için gerçekten önemli olan başka bir özellik ise yazılımın, farklı işletim sistemlerini destekleme aracı yada USB Stick gibi donanımları destekleme fonksiyonları idi.

Sanal sistemler için püf noktaları

Sanal sistemler için püf noktaları

Chip Online'ın sizlere sunduğu püf noktaları ile birden fazla işletim sistemi de, bilgisayarınız da sorunsuz çalışacak...

Sanal sistemler için püf noktalarıİhtiyaç duyulan bellek kullanımını belirlemek; sanal sistemler ile daha rahat çalışmamızda oldukça önemli bir rol oynamakta. RAM üzerinde, sanal sisteminiz için %90 lık bir bellek kullanım ayarı yapın. Gerçek sisteminizde internet sörfü için gerekli bellek % 20 dir. Vista üzerinde en az ihtiyaç 512Mb RAM' dir.

VMware ile image alın: LiveView adındaki ücretsiz araç olmasaydı, normalde her bir sanal sistem için gereken; yeni bir yükleme olacaktı. VMware ile asıl sisteminizin bir görüntüsünü alarak, sisteminizi tamamen güvence altına alın. Bu araç sayesinde sisteminizi bir kaç dakikada geri kazanabilirsiniz.

Sanal Donanım Kullanımı: Güncel bilgisayar sistemleri ''donanım üzerinde sanal çalışmayı'' da desteklemekte. Intel yada AMD serilerinde bu destek mevcut ve örneğin Sanal PC 2007 yazılımı içinde dosya menüsünde, ayarlar bölümüne girerek ''Sanal Donanım Desteği''ni etkinleştirmemiz gerekiyor. Diğer araçlarımızda ise bu özellik varsayılan olarak etkin.

En iyi 3 Sanal Yazılım

En iyi 3 Sanal Yazılım

En iyi 3 Sanal YazılımTest Birincisi: Innotek Virtualbox Sanal PC yazılımları testimizde 1 numarya oturan Innotek, kolay bir kullanımın sağlayan arayüzünün yanı sıra grafik performansı ile de birinci sırayı hakediyor. Sıfırdan başlangıçta; 53 saniye ile Windows Vista üzerinde en hızlı sanal sistem.

İndir: VirtualBox

Test İkincisi: VMware Server VMware birçok ağ özelliği sunmakta ancak normal kullanıcılar için biraz belirsiz bir arayüze sahip.

İndir: VMware Server

Test Üçüncüsü: Microsoft Virtual PC 2007 Microsoft, olduköa basit ve kolay bir arayüz sunuyor. Yeni başlayanlar için ideal. Ancak ne yazıkki, USB Klavye ve Fare desteğini henüz taşımıyor.

İndir: Virtual PC 2007

Ayrıntılı test sonuçları

Ayrıntılı test sonuçları

İdeal bir Sanal yazılımın, pc mizde alması gereken görünümü şu şekilde özetliyebiliriz: Basit kullanım, tamamen kullanışlı özellikler ve en hızlı grafik kartı simülasyonu. Yani hızlı ve bir okadarda kullanışlı bir arayüz... Ama maalesefki testimizin bize gösterdiği; uzlaşmacı bir tutum sergilemek. Ya çok hızlı bir sanal sistem yada bir çok özellik sunan ancak daha yavaş ve karmaşık bir sanal sistem seçmek zorundayız.

Test Birincisi: VirtualBox; yeni yazılımları denemek yada internette güvenle gezinmemiz için gerekli ve kendini diğerlerinden ayırıyor. Gerekli tüm araçları içinde barndırıyor. Ayrıca en kullanışlı arayüze sahip vede en hızlısı.

Test İkincisi: VMware Server gerçekten bir ağ uzmanı ve tüm özelliklerini ancak büyük bir ağ üzerinde sergilemekte.

Test Üçüncüsü: Microsoft Sanal PC 2007, test sıralamamızda edindiği bu kötü yeri, herşeyden önce USB desteği eksikliğine borçlu.


Bülent Şenyurt
CHIP Online

Okuyucu Yorumları