1/2 sayfa
|
"Windows 7'ye geçmeyin!" çağrısı!
28 Ağustos 2009, 00:03
FSF'den Windows 7'nin günahları!
Ali Güngör
Çoğumuz Windows 7'yi beğendik; ama birileri yeni Windows'a geçmememiz için var gücüyle çalışıyor.

Linux destekleyenler saldırıya geçti
Bu konuda okuyacaklarınız:
Free Software Foundation ya da kısaca FSF, Windows 7'ye ve Microsoft'a karşı harekete geçti. IT alanında karar alanları hedefleyen hareket, Windows 7'ye geçişin gerçekleşmesini istemiyor.
FSF en büyük şirketler listersindeki 500 şirketten 499'una mektup yollayarak, Windows 7'ye geçişin Microsoft'a bağımlılığı arttıracağı konusunda uyardı. Aternatif olarak GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Bu mesajın yollanmadığı şirket mi? Tabii ki bu Microsoft'tu.
FSF Windows7sins.org adlı bir site açtı. FSF'nin üzerinde durduğu noktalar basit: "Microsoft tekel oluşturuyor. Yeni işletim sistemine geçerseniz Microsoft'a destek olacak de Microsoft'a muhtaç olduğunuz bir kısır döngü yaratacaksınız. Oysa açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle bağımsızsınız, üçüncü parti firmalar yazılım geliştirip teknik destek sağlayabilir. Sayısız ücretsiz uygulama cabası! Ayrıca Windows Genuine Advantage'ın sabit diski tarayarak kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor."
Peki büyük firmalar ne düşünüyor?
FSF en büyük şirketler listersindeki 500 şirketten 499'una mektup yollayarak, Windows 7'ye geçişin Microsoft'a bağımlılığı arttıracağı konusunda uyardı. Aternatif olarak GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Bu mesajın yollanmadığı şirket mi? Tabii ki bu Microsoft'tu.
FSF Windows7sins.org adlı bir site açtı. FSF'nin üzerinde durduğu noktalar basit: "Microsoft tekel oluşturuyor. Yeni işletim sistemine geçerseniz Microsoft'a destek olacak de Microsoft'a muhtaç olduğunuz bir kısır döngü yaratacaksınız. Oysa açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle bağımsızsınız, üçüncü parti firmalar yazılım geliştirip teknik destek sağlayabilir. Sayısız ücretsiz uygulama cabası! Ayrıca Windows Genuine Advantage'ın sabit diski tarayarak kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor."
Peki büyük firmalar ne düşünüyor?
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 71 yorum
Windowstan iyisi yok diyenler bilgisayardan anlamıyorlardır. Anlamak içinde 2 paragraf yazı okumaktan aciz insanlardır. Bilgisayar alırlar orjinal windows ve office alırlar ama cd'lerini almazlar. Bilgisayarcılarda uyanık vermezler. Adam akıl ederse ne ala. Sonra 2 ay sonra virüsler dolar taşar gider 20 liraya format attırır. ee sen bu win7 ye neden 400 dolar verdin arkadaş ? 1-2 ayda bir bu format mevcusu tekrarlanır. O paralar ayda bir değil yılda 20 lira herkes linux'un gelişimine bağışlasa bugün windows beni kullanın diye pantulları indirirdi
| 09 Oca 2011 18:06 | ![]() | ![]() |
windows rules!
dağılabiliriniz.
dağılabiliriniz.
| 09 Eyl 2010 10:37 | ![]() | ![]() |
ya bu ne çok uzun yazılar yazmışsınız.....bu kadar zamanımız yok...
bence en iyisi xp var mı daha ötesi...vista win7 hiç güzel diil..zaten bunlarda çocuk programı..benim gibi taarım yapan program yapan biri için çok ideal diil..
ne olursa olsun xp nin tahtını kimse sarsamadı...ha şunu da göz ardı etmiyorum tabii ki xp avantajınıda microsoft paraya dökmeyi ihmal etmiyor...
microsoftun yaptığına ben kızı tekrar tekrar süsleyip evlendirmek diyorum....
bence en iyisi xp var mı daha ötesi...vista win7 hiç güzel diil..zaten bunlarda çocuk programı..benim gibi taarım yapan program yapan biri için çok ideal diil..
ne olursa olsun xp nin tahtını kimse sarsamadı...ha şunu da göz ardı etmiyorum tabii ki xp avantajınıda microsoft paraya dökmeyi ihmal etmiyor...
microsoftun yaptığına ben kızı tekrar tekrar süsleyip evlendirmek diyorum....
| 27 Ara 2009 17:19 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
en son 3 eylül 19:20'de yazdığım yoruma gelen cevaplara baktım, genelde biz linuxçulara windozecular saldırır ama en son gördüğüm kadarıyla bir macçi saldırmış... Arkadaşım yazılarımı üstünkörü değil dikkatle okursan pardus ekibinde olmadığımı, pardus ile sonradan tanıştığımı görürsün zaten... ayrıca ben bankalarda Linux kullanılır demedim, BSD dedim, iyi okusaydın görecektin.... ama ben eskiden mac kullanıcılarına saygı duyardım, çünkü önüne konanla yetinmeyen, farklı ve daha iyi seçenekleri arayan kimselerdir derdim, kaldı ki mac donanımlarını da severim, ama sayende saygı duyduğum macçilerden bir kişi eksildi...
fos çıkacak proje hangisidir arkadaşım? Pardus mu, Linux mu? Pardus daha 3 yıllık bir proje, şu anda ulaştığı nokta bile beklenenin çok ötesinde... apple ile karşılaştırma, o şirket kurulduğunda ben daha bebektim... Linux ise 18 yıllık bir proje ve sen farkında değilsindir ama bir çok donanım (bazı DVD çalarlar, yakında çıkacak olan N900, bazı büyük marketlerin yazar kasaları - istersen adını da verebilirim bu marketlerin - bunlar yalnızca benim şimdi aklıma gelenler ha!!!) Linux ile çalışıyor hali hazırda, koskoca Fermilabs, koskoca CERN Linux ile çalışıyor - hatta kendi dağıtımlarını çıkardılar Scientific Linux diye - koskoca Google şirketi bu günlere Linux ile geldi (adamlar herkesle alay eder gibi gmail'in kotasını saniye başı artırıyorlar, an itibariyle 7 GB'ı aştılar, 2,5 GB ile başladıkları sırada hotmail zar zor 250 Mb veriyordu, yahoo devrim yapmış gibi 1 GB veriyordu), DreamWorks Linux ile animasyon yapıyor, kalabalık sahnelerin yapıldığı animasyon programı massive'in 64 bitlik sürümü sadece Linux için yapıldı, Tayland hükümeti tüm hastanelerde Hospital OS adlı Linux dağıtımını kurdu, sen hâlâ profesyönellikten bahsediyorsun... Profesyönellikten kastın neyse anlat biz de anlayalım... bana Adobe'un hangi yazılımı diye sormuşsun.. Adobe bazı yazılım ürünleri için çoktan açık kaynakçılara destek vermeye başladı bile... Kaldı ki biz Linux'ta pdf yapmak ve düzeltmek için open office kullanıyoruz ve büyük ölçüde yetiyor da artıyor da... Fotoşap ise kastettiğin, GİMP de büyük ölçüde işe yarıyor, arayüzüne alışamayanlar için de GIMPSHOP diye bir proje var zaten... Bir dahaki sefere bir linuxçuya hava basmadan önce iyi araştır oldu mu cınım...
24 Eylül'de yazan arkadaş, forum Pardus ekibinden bağımsız, senin benim gibi insanlardan oluşuyor, eğer ciddi cevaplar almak istiyorsan Pardus Bugzilla'ya girip soracaksın, oradan ekipten birileri seni muhatap alırlar ve alay da etmezler...
22 Eylül'de yazan arkadaşım çok güzel yazmışsın ama atladığın yerler var... GTA falan gibi oyunlar evet windoze için yapılıyor ama bu windoze almak için şart oluşturmuyor, ben GTA3'ü güzel güzel wine ile oynuyorum, birçok kişi Warcraft oynuyor, ayrıca ID software gibi şirketler mesela Quake Wars gibi oyunları çekinmeden doğrudan Linux için yapıyorlar zaten... Linuxçular beleşçi değildir, yalnızca farklı, daha güzel ve daha güvenli bir sistem kullanan kimselerdir... Fotoşop için Gimpshop seçeneğine bir göz at derim...
fos çıkacak proje hangisidir arkadaşım? Pardus mu, Linux mu? Pardus daha 3 yıllık bir proje, şu anda ulaştığı nokta bile beklenenin çok ötesinde... apple ile karşılaştırma, o şirket kurulduğunda ben daha bebektim... Linux ise 18 yıllık bir proje ve sen farkında değilsindir ama bir çok donanım (bazı DVD çalarlar, yakında çıkacak olan N900, bazı büyük marketlerin yazar kasaları - istersen adını da verebilirim bu marketlerin - bunlar yalnızca benim şimdi aklıma gelenler ha!!!) Linux ile çalışıyor hali hazırda, koskoca Fermilabs, koskoca CERN Linux ile çalışıyor - hatta kendi dağıtımlarını çıkardılar Scientific Linux diye - koskoca Google şirketi bu günlere Linux ile geldi (adamlar herkesle alay eder gibi gmail'in kotasını saniye başı artırıyorlar, an itibariyle 7 GB'ı aştılar, 2,5 GB ile başladıkları sırada hotmail zar zor 250 Mb veriyordu, yahoo devrim yapmış gibi 1 GB veriyordu), DreamWorks Linux ile animasyon yapıyor, kalabalık sahnelerin yapıldığı animasyon programı massive'in 64 bitlik sürümü sadece Linux için yapıldı, Tayland hükümeti tüm hastanelerde Hospital OS adlı Linux dağıtımını kurdu, sen hâlâ profesyönellikten bahsediyorsun... Profesyönellikten kastın neyse anlat biz de anlayalım... bana Adobe'un hangi yazılımı diye sormuşsun.. Adobe bazı yazılım ürünleri için çoktan açık kaynakçılara destek vermeye başladı bile... Kaldı ki biz Linux'ta pdf yapmak ve düzeltmek için open office kullanıyoruz ve büyük ölçüde yetiyor da artıyor da... Fotoşap ise kastettiğin, GİMP de büyük ölçüde işe yarıyor, arayüzüne alışamayanlar için de GIMPSHOP diye bir proje var zaten... Bir dahaki sefere bir linuxçuya hava basmadan önce iyi araştır oldu mu cınım...
24 Eylül'de yazan arkadaş, forum Pardus ekibinden bağımsız, senin benim gibi insanlardan oluşuyor, eğer ciddi cevaplar almak istiyorsan Pardus Bugzilla'ya girip soracaksın, oradan ekipten birileri seni muhatap alırlar ve alay da etmezler...
22 Eylül'de yazan arkadaşım çok güzel yazmışsın ama atladığın yerler var... GTA falan gibi oyunlar evet windoze için yapılıyor ama bu windoze almak için şart oluşturmuyor, ben GTA3'ü güzel güzel wine ile oynuyorum, birçok kişi Warcraft oynuyor, ayrıca ID software gibi şirketler mesela Quake Wars gibi oyunları çekinmeden doğrudan Linux için yapıyorlar zaten... Linuxçular beleşçi değildir, yalnızca farklı, daha güzel ve daha güvenli bir sistem kullanan kimselerdir... Fotoşop için Gimpshop seçeneğine bir göz at derim...
| 02 Eki 2009 06:38 | ![]() | ![]() |
"29 Ağustos tarihinde 01:32'de bir yazı yazarak yukarıdaki yazının bende uyandırdığı izlenimleri, gelecek hakkındaki fikirlerimi, geçmişteki Windoze deneyimlerimle de birleştirerek yansıtmak istemiştim." diyerek yazısına başlayan arkadaş, sen millete dalmışsında merak ettiğim pardus ekibindemi çalışıyorsun.
Pardusda o var bu var demişsin vine ile çalışıyor demişsin yok hollywood da linux kullanıyor demişsin demiş durmuşsun.
Kim kullanıyor ya linux. Denemek için kuranlardan başka kim var adam gibi. Bende sevmiyorum MS i mac os için bu kadar övsem anlarım seni. Yok bankalar kullanıyor demişsin hangi banka "Linux" kullanıyor "unix" olmasın demek istediğin.
Profesyonel kullanıcılar kullanmadığı sürece hiç bir yere gelmiyecek olan bir proje. Her zaman türklerin yaptığı gibi bu da fos çıkacak bir deneme.
He eğer sen makinanda sadece yazı yazıyorsan open office kullanıp msn gibi şeylerle vakit harcıyorsan katılıyorum sana pardu yeterde artar bile.
Söylermisin bana pardusda adobe ürünleri nasıl çalışıyor hangi versiyonları çalışıyor. Ben macimde cs4 sürümlerini kullanabiliyorum ya sen.
Eğer adam gibi bilgisayar istiyorsanız Mac alın biraz paraya kıyın yıllarca kullanabileceğiniz bi alet alın.
Virüs konusuna gelince virüslerin olmayışı mac dede yok. Nasıl olacak. Şimdi diyebilirsinki mac de linux tabanlıdır, demin dediğim gibi unix olmasın o.
Pardusda o var bu var demişsin vine ile çalışıyor demişsin yok hollywood da linux kullanıyor demişsin demiş durmuşsun.
Kim kullanıyor ya linux. Denemek için kuranlardan başka kim var adam gibi. Bende sevmiyorum MS i mac os için bu kadar övsem anlarım seni. Yok bankalar kullanıyor demişsin hangi banka "Linux" kullanıyor "unix" olmasın demek istediğin.
Profesyonel kullanıcılar kullanmadığı sürece hiç bir yere gelmiyecek olan bir proje. Her zaman türklerin yaptığı gibi bu da fos çıkacak bir deneme.
He eğer sen makinanda sadece yazı yazıyorsan open office kullanıp msn gibi şeylerle vakit harcıyorsan katılıyorum sana pardu yeterde artar bile.
Söylermisin bana pardusda adobe ürünleri nasıl çalışıyor hangi versiyonları çalışıyor. Ben macimde cs4 sürümlerini kullanabiliyorum ya sen.
Eğer adam gibi bilgisayar istiyorsanız Mac alın biraz paraya kıyın yıllarca kullanabileceğiniz bi alet alın.
Virüs konusuna gelince virüslerin olmayışı mac dede yok. Nasıl olacak. Şimdi diyebilirsinki mac de linux tabanlıdır, demin dediğim gibi unix olmasın o.
| 27 Eyl 2009 08:04 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- Hangi Ekran Kartını Seçmeliyim.
- 2000 tlye bilgisayar için yardım
- çok acil bakarmısınız
- Pc toplamam lazim yardim lutfen
- Hoparlör hakkında bilgi!
- kota aşsanız da aşmasanız da hızı ...
- Romantik işler bilen gelebilir mi
- Bir yardım edin arkadaşlar
- Bilgisayarı Her Açışımda Simgeler ...
- PC toplamama yardım eder misiniz ? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
Intel'in teknolojileri ile tanışın!
Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 3Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 4Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- 5Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 6Galiba bu sefer geliyor!
- 7Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 8Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 9Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- 10Galaxy S3'ten rekor üstüne rekor!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 5TEST: Nikon D3200
- 6Unutulmayan 10 çöküş!
- 7En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 8Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
- 9Efsane ceplerin varisleri
- 10TEST: Sony Alpha 57
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- DSL kullanıcıları için 12 vazgeçilmez araç!
- Mart-Nisan 2012'nin en iyi antivirüsleri!
- BitTorrent, BitTorrent'ten davacı oldu!
- Uzun kablolu, mega bass özellikli kulaklık!
- Twitter'ın hayalet kelimeleri
- En ince cebi bakın kim yaptı!
- 9 Temmuz'da canınız yanabilir
- Meğer Steve Ballmer'ı yanlış anlamışız!
- TTNet'ten yeni paket: HAZIRNET
- Google'a göre başarısızlık yok!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Mayıs 2012