Sürücüleri güncelleyin, sorunları çözün!

Hangi donanımınız için hangi sürücüyü indireceğinizi bilmiyor musunuz? İşte size özel rehberimiz!

Sürücü güncelleme rehberi!

Kararlılık, hız ve daha fazla işlev: Sisteminizin devamlılığını sağlamak için donanımlarınızın sürücülerini en son sürümlerine yükseltmeniz gerekiyor.

Sürücü sorunu, genellikle yeni donanımınızı satın alır almaz ortaya çıkar. Çünkü yeni bileşeni sisteminize taktığınızda yüklediğiniz sürücü, çoktan eskmiştir.

Bu makalemizde eski sürücüleri görmenizi sağlayacak araçları ve onları en son sürücülerle nasıl güncelleyeceğinizi size göstereceğiz.

AIDA64 ile sisteminizi yakından inceleyin

AIDA64 ile sisteminizi yakından inceleyin
AIDA64 ile PC'nizin içini yoklayın

FinalWare tarafından geliştirilen AIDA64 adlı yazılım, 30 günlük ücretsiz bir indirme olarak sunuluyor. Bu süre, bilgisayarınızdaki donanımları temel olarak incelemek için yeterli.

AIDA ile donanımlarınızı ve sürücülerinizi saniyeler içinde belirleyebiliyorsunuz. Yazılım, Windows'a yüklediğiniz güncelleme ve yamaları da gösterebiliyor. AIDA64, virüs tarayıcınızın en son imzaları kullanıp kullanmadığını algılayabiliyor.

Bunlara ilave olarak AIDA64, sistem kararlılığı ve tanı için birkaç hız testi gerçekleştirebiliyor. Bu sayede overclock'lu donanımınızı test edebiliyorsunuz.

AIDA64'ü bu adresten bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Donanım raporu yazdırın

Donanım raporu yazdırın

Donanım raporu yazdırın

"Rapor" menü öğesi sayesinde sistem bilgilerini kolaylıkla kağıda dökebilirsiniz. Tüm sisteminizin özet bilgilerini, yazılım veya donanım raporunu yazdırmanız mümkün. AIDA64, size TXT veya HTML biçiminde raporlar sunabiliyor.

Artık kusursuz bir sürücü bulmak için gerekli bilgilere sahipsiniz. Yazdırdığınız belgedeki donanım sürümleriyle üreticinizin sunduğu sürümleri karşılaştırabilirsiniz.

Sürücüler: Sistemin en önemli parçalarından biri

Sürücüler: Sistemin en önemli parçalarından biri

AIDA64, PC'nizin içindeki bileşenleri listeledikten sonra sürücü arayışına başlamanız gerekiyor.

Sürücüler: Sistemin en önemli parçalarından biri

Aygıt sürücüleri, işletim sisteminizin donanımlarınızla iletişim kurmasını sağlar. Windows 7 ve Windows 8, birçok cihaz için sürücüyle ön-yüklü olarak geliyor. Bu sayede örneğin yeni bir telefonu veya yazıcıyı bağladığınızda, onu saniyeler içinde kullanabiliyorsunuz.

Ancak en iyi performans için üreticinizin sunduğu sürücüleri kullanmanız gerekiyor. Yeni sürücüler, bir miktar performans artışının yanında, zaman zaman gizli işlevler de sunabiliyor.

Sürücüleri bulun

Donanımınız için doğru sürücüyü indirmek için üreticinin web sayfasını ziyaret etmeniz, ardından destek bölümü altında elinizdeki donanımın modeline ve işletim sisteminize uygun sürücüleri bulmanız gerekiyor. Donanımınızın tam ürün numarası için AIDA ile elde ettiğiniz rapora bakabilirsiniz.

Kolayca güncelleyin Sürücü yükleme işlemi, cihaza

Kolayca güncelleyin  Sürücü yükleme işlemi, cihaza

Kolayca güncelleyin

Sürücü yükleme işlemi, cihaza ve geliştiriciye göre değişik yollarla olabilir. Şanslıysanız, üreticinizin sunduğu EXE dosyasını çalıştırarak sürücüyü otomatik olarak yükleyebilirsiniz.

İndirdiğiniz sürücü, bir .exe dosyasıyla gelmiyorsa, arşiv dosyasının içeriğini masaüstünüzde yeni bir klasöre açın. Şimdi Denetim Masası'nı kullanarak Sistem > Aygıt Yöneticisi'ni çalıştırın (Windows 8'de sol alt köşeye sol tıklayıp Aygıt Yöneticisi'ni seçebilirsiniz). Sürücüsünü güncellemek istediğiniz cihazı bulun, sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelleştir" seçeneğine tıklayın. Son olarak sürücüyü masaüstünden seçin ve Tamam'a tıklayın.

Okuyucu Yorumları