Oracle, Sun’la 2 Milyar Dolar Tasarruf Sağladı

Oracle, donanım tercihini Sun Fire12K’lardan yana kullanarak gerçekleştirdiği konsolidasyon projesiyle, 2 milyar dolar tasarruf sağladı. Oracle’ın proje başlangıcındaki hedefi ise 1 milyar dolardı.

Oracle, Sun’la 2 Milyar Dolar Tasarruf Sağladı

Java™ teknolojisinin yaratıcısı ve network tabanlı bilgi işlem teknolojileri dünyasının lideri Sun Microsystems, Oracle’ın konsolidasyon projesine ürün ve hizmetleriyle destek verdi. Projenin donanımı olarak Sun’ın ‘Sun Fire 12K ‘ sunucusunu seçen Oracle, ayrıca Sun’ın Cluster Yazılımını da kullandı. Oracle, proje başlangıcında 1 milyar dolar olarak hedeflediği tasarrufu, 2 milyar dolara çıkardı.

Sözkonusu projeyle Oracle; sayılamayacak kadar çok sayıda sunucu üzerinde çalışan 70 ayrı ERP veritabanının, kümeleme sistemi ile kurulan Sun Fire 12K (52 CPU ölçeklenebilen) üzerinde çalışan tek bir global veritabanına konsolidasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

Oracle’da pek çok alanda Sun sistemlerini kullandıklarını kaydeden Oracle Global Sistem Mimarisi Başkan Yardımcısı Marwan Ewans, Sun Fire 12K sunucusunun dinamik konfigüre edebilme ve hatadan kurtarma
gibi pek çok özelliğiyle kendilerine ölçeklenebilir yapıyı sunduğunu söyledi.

Oracle projenin tamamlanmasıyla birlikte artık finans ve insan kaynakları verilerini, bir bütün olarak görebiliyor. Böylece, -bir ülke operasyonunda kaç çalışan var, iş birimlerinin karlılığı nedir?- gibi kritik sorulara daha hızlı cevap alınabiliiyor.

Okuyucu Yorumları