Mcdodo Şarj İstasyonları İnceleme

Hızlı ve güvenilir şarj aksesuarlarına olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Mcdodo ise bu ihtiyacımızı gidermek için yepyeni ürünleriyle tekrar karşımızda. İşte şarj sorunlarınızı ortadan kaldıracak üç adet ürün sizlerle.

CHIP Online Notu 85
  • Kaliteli malzeme
  • Tasarım
  • Güncel teknolojiler
  • Bazı ürünlerde uyum sorunu

Sizin de bildiğiniz üzere artık Mcdodo’nun ürünlerini incelememiz geleneksel bir hale geldi. Her geçen gün ürün gamını güçlendiren Mcdodo’nun, bu sefer elimizde üç harika şarj aksesuarı bulunuyor. 100W’lık hızlı şarj istasyonundan, daha da yüksek hızlardaki bir şarj adaptörüne ve en son hem şarj aleti hem de powerbank işlevi gören bir ürüne kadar birçok şey inceleyeceğiz. Daha fazla lafı uzatmadan gelin bu ürünlere birlikte göz atalım.

Mcdodo CH-1802 100W Şarj İstasyonu Powigan

İlk olarak kompakt bir tasarıma sahip bu şarj istasyonuyla başlamak istiyoruz. Öncelikle ürünü incelemeden kutudan neler çıkıyor ona bakalım. İçinden cihazın prizden güç almasını sağlayan 1.5 metrelik bir kablo çıkıyor. İçinde bulunan diğer kablo ise iki tarafı da USB-C uçlu bir kablo. Kendi cihazınızın kablosu yerine, bu 5A gücündeki kabloyu kullanarak da cihazlarınızı şarj edebilirsiniz. Son olarak burada bir adet aparat görüyoruz. Bu aparatı şarj istasyonunun altına yerleştirerek ayaklık görevi görmesini sağlayabiliyoruz. Ayrıca masaya koyduğunuzda altındaki silikon yüzey sayesinde cihazın kaymasını da engelliyor. Şimdi kutuyu bir kenara bırakıp detaylara daha yakından bakalım.

285 gram ağırlığa sahip bu şarj istasyonu, bir akıllı telefondan bi’ tık daha ağır. Fakat çantanızda taşımak zorunda kalmayacağınız adaptörleri düşündüğünüzde oldukça avantajlı bir durum. Bu 100W PD destekli şarj istasyonuyla, tüm cihazlarınızı aynı anda şarj edebilirsiniz. Yüksek verimli ısı dağılımı sayesinde, birden fazla cihazı taksanız dahi ısıyı etkili bir şekilde dağıtabiliyor. Böylece cihazlarınızı güvenle şarj edebiliyorsunuz. Laptop, tablet, telefon, oyun konsolu ve akıllı aksesuarlarınızın hepsi buna dahil. Ürünün arka tarafında, dört köşeye de yerleştirilmiş kaymayı engelleyen silikonlar var. Bunlar, ayaklık olmadan yatay olarak kullanmak istediğinizde işinize yarayacaktır.

Portlara baktığımızda, üzerinde 2 adet PD destekli USB-C portu görüyoruz ve bunlar 100W çıkış gücüne sahip. Hemen alt tarafında 22.5W gücünde iki adet USB-A portu bulunuyor. Tabii şöyle bir şey var; eğer dört portu da kullanırsanız bir dağılım söz konusu, yani güçler bölüştürülüyor. Diyelim ki her bir porta bir cihaz bağladık, bu durumda en üstteki USB-C portundan 45W, diğer USB-C portundan ise 30W güç alabiliyoruz. Geriye kalan USB-A portları ise 5V-4.5A bir güç sağlıyor.

Üreticinin belirttiğine göre cihaz, Xiaomi’ninde dahil olduğu birçok marka ile uyumlu. Fakat biz iki adet Xiaomi telefonda ürünü test ettik. Bunlardan biri Poco X5 Pro, diğeriyse Redmi Note 10. Fakat yaptığımız testlerde 15W güçten fazlasını alamadık.

Şimdi diyebilirsiniz ki ben bu ürünü neden tercih edeyim, bir tane üçlü veya beşli bir priz alır aynı işi görürüm. Fakat işler düşündüğünüz gibi olmuyor. Çok fazla seyahat ediyorsanız yanınızda birden fazla adaptör taşımak zorundasınız. Bu ürünü kullandığınızda bunun önüne çok kolay bir şekilde geçebiliyorsunuz. Kapladığı alan itibarıyla da avantaj sağlıyor.

Eğer ürünü satın almak isterseniz, Mcdodo’nun kendi sitesinde 1.579 TL’lik bir fiyat etiketine sahip.

Mcdodo CH-1172 22.5W Şarj Adaptörlü 15000mAh Powerbank

İkinci ürünümüz, telefonunuzu hem şarj edebileceğiniz bir adaptör hem de bir powerbank. Eğer çevrenizde bir priz varsa adaptör yardımıyla şarj edebilir, bu imkana sahip olmadığınızda ise powerbank olarak kullanabilirsiniz. Böylece seyahat sırasında telefonunuzun şarj sorununu çözerken, gittiğiniz yere ayrıyeten bir adaptör götürme ihtiyacınız da ortadan kalkıyor. Ağırlığı ise yaklaşık 323 gram olduğundan rahatlıkla taşınabilecek düzeyde. Kutu içeriğinden çok bahsetmek istemiyoruz, çünkü powerbank ve iki adet priz başlığından başka bir şey çıkmıyor. Bu yüzden direkt ürünün tasarımından incelemeye başlayalım.

Ürüne şöyle bir baktığımızda, bizi metal gibi gözüken plastik bir önyüz karşılıyor. Aslında kasanın tamamı plastikten yapılmış fakat önyüze böyle hoş bir detay eklenmiş. Sol tarafta iki adet dahili kablo bulunuyor. Bunlardan birisi Lightning, diğeri ise USB-C uçlu kablolar. Uzunluk bakımından çok yeterli olmasalar da telefon şarj olurken elinizde olmadığı durumlarda işinizi görüyor. Fakat bu kablolardan birini kullanmayı tercih ederseniz, ürünü dikey olarak kullanmak için kısa kalıyor. Bu yüzden yatay olarak kullanmak şart. Diğer tarafa baktığımızda, burada bir adet güç düğmesi görüyoruz. Hemen altında şarj durumunu gösteren bir LED ekran ve biri USB-C, diğeri USB-A olmak üzere iki adet port bulunuyor. Alt tarafında kutudan çıkan priz başlıklarını takabileceğimiz aparat kısmından başka bir şey yok.

Teknik detaylardan bahsetmemiz gerekirse, powerbank olarak cihazın batarya kapasitesi 15000mAh ve toplam çıkış gücü 22,5W. Ayrıca, PD 3.0 desteği de bulunuyor. Şarj adaptörü modunda ise 100V ile 240V arasında değişen giriş voltajına sahip. Tüm bağlantı çıkış noktalarındansa 5V/2A güç sağlıyor.

Eğer bu aralar kaliteli bir powerbank arayışı içindeyseniz, içerisinde her şeyi barındıran bu ikisi bir arada modele göz atabilirsiniz. Güncel fiyatının çeşitli sitelerde 1.299 TL’den başladığını da belirtelim.

Mcdodo CH-2911 140W GAN5 Pro Hızlı Şarj Adaptörü

Geldik son ürünümüze. Elimde oldukça heybetli duran bir şarj adaptörü var. Fakat bu heybeti büyüklüğünden ziyade 140W’lık gücünden alıyor. Akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar ile tamamen uyumlu. Ortalama bir adaptör boyutunda olsa da 188 gramlık ağırlığın bir adaptöre göre biraz fazla olduğunu söylememiz gerekir. Elbette sunduğu özellikler göz önüne alındığında bunu görmezden gelebiliriz.

Mcdodo CH-2911 olarak adlandırılan bu model, mükemmel bir şarj gücü sağlayan GAN 5 teknolojisine sahip. GaN, dediğimiz şey aslında galyum nitrat. Günümüzdeki şarj teknolojilerinde kullanılan silikona kıyasla çok daha yüksek enerji bant aralığına sahip olduğundan, elektrik akımının çok daha hızlı ve verimli geçişine olanak tanıyor. Bu sayede silikona kıyasla daha fazla enerji verimliliği sağlıyor.

Adaptörün üzerinde ikisi USB-C, diğeri USB-A olmak üzere 3 adet çıkış portu bulunuyor. En üstteki port 140W’lık olduğundan genelde laptoplar için kullanılıyor. İkinci USB-C portu 100W, en alttaki USB-A portu ise 60W gücünde. Eğer birden fazla ürünü şarj edecekseniz, tanıttığımız şarj istasyonundaki gibi bir güç dağılımı burada da söz konusu. Üç portu da kullanırsanız; ilk USB-C portu 100W, ikincisi 20W, USB-A portu ise 18W güç sağlayabiliyor.

Bu son ürünümüzün fiyatı ise Mcdodo’nun kendi sitesinde 2.069 TL. Piyasada daha uygun fiyatlı rakipleri elbette var, fakat güven konusunda bilmediğiniz markaların ürünlerini kullanırken riskleri göz önünde bulundurmanız lazım.

Sonuç

Toparlamak gerekirse, Mcdodo karşımıza yine kaliteli ve kullanışlı ürünlerle çıkmış. Bu üç ürün, şarj sorunlarınızı çözmek ve işinizi kolaylaştırmak için iyi birer seçenek olabilir. Fakat, bazen elinizdeki cihaz ile uyum sorunu yaşayabiliyorsunuz. Bu durumda ürünü almadan önce deneme fırsatınız varsa, mutlaka bir test etmenizi öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mcdodo Şarj İstasyonları
Ürün Markası Mcdodo
CHIP Online Notu
85