HyperX Alloy Origins 65 İnceleme

HyperX Alloy Origins 65, %65’lik klavyeler arasında zirveye oynuyor. İşte satın almadan önce HyperX Alloy Origins 65 hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 90
  • Son derece sağlam ve hafif
  • Aqua Tactile anahtarlar
  • PBT tuşlar
  • Başarılı RGB aydınlatma
  • Tuşlardaki ikincil fonksiyonlar aydınlatılmamış
Editörün Seçimi

Son dönemde oyun klavyesi kategorisinde ortalık yüzde 60 klavyelerden geçilmiyor desek yeridir. Küçük, sevimli, mümkünse tuş takımı değiştirilebilir, bonus olarak da hot-swappable anahtarlara sahip kompakt klavyeler altın çağını yaşıyor artık. HyperX’in bu kablolu klavyesi de yüzde 65’lik form faktöründe. Yani klavyenin Enter’dan sağ tarafı ve F tuşları yok ancak ok tuşlarından vazgeçilmemiş. Havacılık sınıfı alüminyumdan gövde son derece iyi bir hissiyata sahip ve klavyeyi de fazla ağırlaştırmıyor. 835 gram ağırlığındaki klavye zemine son derece iyi oturuyor, üç farklı yükseklik ayarı mevcut ve kesinlikle kaymıyor.

HyperX’in PBT tuşlar kullanması da muhteşem bir haber. Aşınmaya ve parlamaya dayanıklı olan bu tuşların maliyeti hayli yüksek olduğundan çoğu firma sadece amiral gemisi modellerinde kullanıyor. Burada eleştirebileceğimiz tek nokta tuşların üzerindeki FN ile ulaşılan ikincil fonksiyonların aydınlatılmamış olması. Bu da gece kullanımlarında sıkıntı yaratacaktır zira FN tuşu + kombinasyonları sıkça kullanmanızı gerektiren bir form faktörüdür yüzde 65. Bu arada klavyenin Aqua Tactile versiyonunda ESC ve Space tuşları yerinde 2 adet su mavisi / turkuaz renkte (ancak bunlar PBT değil, ABS) alternatif tuş geliyor. Cherry MX profili olduğundan takmak ve değiştirmek kolay.

HyperX bu modelde kendi üretimi olan, 80 milyon tuş basım ömrüne sahip ve MX profildeki 3 farklı anahtar tipini sunuyor. Bizim HyperX Aqua Tactile anahtarlı klavyemiz aralarında tactile hissi olan tek model ve hem sessiz hem de yazı / oyun dengesi son derece iyi. Çalışma ağırlığı 45 gram, aktivasyon mesafesi ise 1.8mm. Ne çok hassas ne de çok yavaş, tam kıvamında.

RGB aydınlatma konusunda ise Alloy Origins 65 muhteşem gözüküyor. HyperX’in PBT tuşlara rağmen yaratmayı başardığı ışık gösterisi oldukça başarılı. Renk doğruluğu son derece iyi olmasına rağmen beyaz ışığa ayarladığınızda anahtarlar sebebiyle ışığın mavileştiğini söylememiz gerek, bu da normal.

HyperX bu modelde çıkartılabilir bir Type-C kablosuyla bilgisayarınıza bağlanıyor. Çıkartılabilir olması taşınabilirliğini artıran ve klavyenin odağının her yere kendi klavye faresiyle gitmeyi seven esporcular olduğunu ortaya koyan bir detay.

Sonuç

Evet, sonuç olarak HyperX ortaya şahane bir kompakt ürün koymuş, bunu hemen belirtelim. 1750 TL civarında bir fiyatla satılan klavye sunduğu özellikler ile beklentileri karşılamayı başarıyor. Son derece sağlam ve hafif olması, Aqua Tactile anahtarlar, PBT tuşlar ve Başarılı RGB aydınlatma ile gerçekten müthiş bir klavye olmuş. Meraklıları yakından inceleyebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Alloy Origins 65
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
90