1 yılda 9 milyar dolar zarar!

1 yıl önce onun için büyük bir servet döktüler, şimdi bu büyük zararın sorumlusunu arıyorlar!

1 yılda 9 milyar dolar zarar!

Ünlü bilgisayar üreticisi HP, geçtiğimiz günlerde bundan yaklaşık 1 yıl önce satın aldığı yazılım firması Autonomy yüzünden yaklaşık 9 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı. Autonomy'yi satın almadan önce şirketi yanlış değerlendirmiş olabileceğini belirten HP, suçun büyük kısmını yazılım firmasına atmaktan da çekinmedi.

Zararın 5 milyar dolarının Autonomy yöneticilerinin kendilerinden sakladığı muhasebe kayıtlarından kaynaklandığını belirten şirket, geri kalan 4 milyar doların ise yanlış kar tahminlerinden dolayı gerçekleştiğini açıkladı.

Suçlamalara anında karşılık veren Autonomy kurucusu ve eski HP çalışanı Mike Lynch, HP'nin hatasını ancak şimdi fark etmesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi: "HP, son 70 yılın en büyük mali zararını açıkladı. Bunun tesadüf olup olmadığı ise tartışılmalı."

Autonomy yöneticilerinin görevlerini kötüye kullanarak yatırımcıları ve müşterileri bilerek yanlış yönlendirdiği konusunda ısrarlı olan HP, finans uzmanlarını göreve çağırdı. HP'nin yaklaşık 9 milyar dolar zarar etmesine neden olan olay, önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle mahkemeye taşınacak.

Okuyucu Yorumları