1 yıllık bekleyişte mutlu son!

EA, 1 yıl önce çıkan efsane oyununun 1 yıldır aldığı şikayetlere nihayet kulak veriyor!

Nihayet...

Geliştirici Maxis ve yayıncı Electronic Arts, geçtiğimiz günlerde SimCity için bir "offline tek oyuncu modu" ekleneceğini açıkladı. Eski bir klasiği hayata döndürerek Mart 2013 tarihinde piyasaya çıkan şehir planlama simülasyonu SimCity, çıktığı tarihten itibaren internet bağlantısına mahkumdu.

SimCity'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, offline mod "Update 10" güncellemesinin bir parçası olarak kullanıcılar ile buluşacak ancak bu güncellemenin yayınlama tarihi henüz açıklanmış değil. Açıklama "(Güncellemeyi) yayınladığımız zaman, daha önce edindiğiniz tüm DLC, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, herhangi bir internet bağlantısı istemeksizin ulaşılabilir olacak" cümlelerini içeriyor. Güncelleme hakkında daha fazla bilgi mutlaka yayınlanacak ama açıklama, SimCity'nin "modding" ile uğraşanlarının oyunun online parçasını rahatsız etmeden içerik ekleyebileceklerini bildiriyor.

Windows tabanlı oyun, bir yıl önce PC tarihinin en kötü piyasaya çıkışlarından birini yaşamıştı. Bunun ise sebebi bir oranda, oyunu tek başınıza bile oynamak için sürekli bir internet bağlantısı istenmesine bağlanmıştı. EA'in beklediğinden daha fazla oyuncunun akın etmesi sebebi ile pek çok oyuncu, günler boyunca SimCity'yi indirememiş ve oynayamamıştı. EA, bu sorunu daha sonra düzeltti ve oyunculardan, sunucular ile yaşanan sorun için özür niteliğinde bedava bir oyun hediye etmişti.

Oyuncuların klasik seride olduğu gibi bir offline mod isteklerine rağmen EA ve Maxis, offline modun geliştirici takımının istediği bir şey olmadığını söylemişlerdi. Resmi EA sitesinde oyunun yayınlanmasından birkaç hafta sonra yayınlanan bir yazıda, Maxis Genel Yöneticisi Lucy Bradshaw, yeni SimCity'nin pek çok açıdan bir MMO oyunu olduğunu söylemişti ve bu yüzden bir offline mod istemediklerini bildirmişti.

Görünen o ki EA ve Maxis'in konu hakkında fikirleri değişmiş durumda Peki bu offline mod oyun için çok geç gelmiş olabilir mi? Bunu anca zaman gösterebilir...

Okuyucu Yorumları