110 yaşındaki elektrikli otomobil satıldı!

Elektrikli araçların yeni olduğunu sananlara... İşte 95.000 dolara satılan 110 yaşındaki "antika"

95.000 dolarlık "antika"

100 bin dolarınız varsa akıllı hava süspansiyonlu, elinizi sürmeden telefonunuzu kullanmanıza izin veren, kameralı ve lüks, deri koltuklu bir Tesla Model S satın alabilirsiniz. Veya biraz farklı bir elektrikli otomobil istiyorsanız, 1905 Woods'un bu özelliklerin hiçbirine sahip olmayan elektrikli otomobili Queen Victoria Brougham'ı tercih edebilirsiniz.

Tercihini ikinci otomobilden yapan biri, geçtiğimiz hafta sonu Woods'a giderek yaklaşık 95.000 doları gözden çıkardı ve açık artırmadaki aracı satın aldı. Çok nadir bulunan araç, Bonhams'a göre "var olduğuna inanılan tek 1905 Woods Electric Style 214A Queen Victoria Brougham".

Woods Motor Vehicle Company'nin Chicago'daki ortaya çıkışı, 1899'a dayanıyor. Firmanın yaklaşık 3.000 dolara satılan elektrikli otomobilleri, zamanı için oldukça pahalıydı. Kütüğü andıran otomobil, pille çalışan bir motora sahip. Araç, pillerini hızla şarj edebildiği için sonsuza kadar beklemeniz de gerekmiyor. Woods'un otomobili maksimum 38km/saat hız yapabildiği için rüzgar yüzünüze pek çarpmıyor. Dahası otomobilin konforlu ve gösterişli olduğunu söylemek de zor. Ancak elektrikli otomobillerin tarihi ve geldiğimiz yeri fark etmemiz açısından bolca öneme sahip.

Okuyucu Yorumları