2.1 milyon kişi halen "dial-up" kullanıyor!

Belli bir yaşın altındakilerin hatırlamakta güçlük çektiği "dial-up" internet, halen yaşıyor!

56K modemler yaşıyor!

ABD'de ortalama geniş bant hızı 11.4 Mbps, ancak 2.1 milyon ABD'linin internete hala 1995'ten kalan 56 Kbps'lık modemleriyle bağlandığı ortaya çıktı.

ABD'li internet servis sağlayıcısı AOL'un açıkladığı raporlara göre, 2.1 milyon kullanıcı halen dial-up bağlantıyı kullanarak internete giriyor. Bugün standart bir akıllı telefon bile yüzlerce kat daha hızlı bir şekilde internete bağlanırken, 2.1 milyon kişinin 56 kbps hızında internete bağlanması ABD'de büyük şaşkınlık yarattı.

2.1 milyon bağlantının büyük kısmının, yenilenmeyen ve çağın çok gerisinde kalan bilgisayarlardan kuruluyor. İnternete sadece e-posta kontrol etmek için bağlanmış eski model bilgisayarların, özellikle ABD'de son derece ucuz bir bağlantı servisi olan dial-up'ı tercih ettikleri anlaşılıyor. Hatta bazı kullanıcıların ücretsiz deneme hesapları üzerinden dial-up kullandığı da dikkat çekiyor.

2010 yılında ABD'de 4.6 milyon dial-up bağlantısı varken bu rakamın her yıl 500 bin kişi civarında azaldığı da dikkat çekiyor. Bu hızla ABD'deki dial-up bağlantının 4 sene sonra artık bitecek olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları