2010 Tahmini Küresel Pazarın 25%'i

IFPI'ye göre 2006 yılında dijital müziğe olan rağbet 2 kat artarak yaklaşık 2 milyon $'a ulaştı.

Dijitale İlgi Arttı

Uluslararası Fonogram Endüstrisi Federasyonu IFPI'nin yaptığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkan rakamlar, dijital müzik endüstrisine olan ilginin tam anlamıyla "katlanarak" arttığını ortaya koyuyor. Bir önceki yıla oranla yaklaşık 2 kat artan dijital müzik piyasası hacmi 2006 yılında 2 milyon Amerikan Doları'nı buldu. Şirketin yaptığı araştırmanın ilgi çekici diğer noktaları şöyle:

- Single diye tabir edilen tek şarkı indirme işlemi 89%'luk artış ile 795 milyona ulaştı.
- İndirilebilir şarkı sayısı da ikiye katlanarak yaklaşık 4 milyona ulaştı. 40 ülkeden 500 çevrimiçi servis ile ulaşılabilecek durumdalar.
- Taşınabilir müzik çalarlar bu sektörün gelişimindeki en büyük etken.
- Yeni gelir ve iş alanları oluşturuldu.

Editörün Yorumu: Korsan ile mücadelede tüm dünyanın belki de ortak çıkış noktası olacak olan dijital müzik satışları her ne kadar şu anda sadece 10%'luk dilime sahip olsa da, gelişim hızı açısından kötü sayılamayacak bir değer. Zira dünya üzerinde ve özellikle ülkemizde bu kadar yaygın olan korsana karşı bu artan ilgi sevindirici. Sanatçıların mesleklerine devam edebilmesi, beğendiğimiz şarkıların devamının gelebilmesi için onların para kazanması şart. Bunun içinde ürünlerinin satılması lazım. Eğer korsana hala ilgi gösteriyorsanız bir de kendinizi onların yerine koyup düşünün. Kim bedavaya bu kadar emek sarf etmek ister ki?

Okuyucu Yorumları