4 milyon kişiye bedava Windows 10!

Microsoft'un Windows 10'u bedava vereceği sürümlerin arasına, şimdi sürpriz bir sürüm daha eklendi!

Bir bedava müjdesi daha!

Microsoft'un Windows 10'u test etmek ve geliştirmek için yürüttüğü Windows 10 Insider programının üyelerinin, Windows 10'un RTM sürümüne ücret ödemeden yükseltme yapabilecekleri ortaya çıktı.

Microsoft'un yöneticilerinden Gabe Aul'un Twitter'da bir soruya verdiği cevapla anlaşılan karara göre Microsoft, Windows 10'u test etmek için Windows Insiders programına üye olup işletim sistemini indiren ve kullanmaya başlayan 4 milyon kullanıcının Windows 10 teknik ön izleme sürümünü ücretsiz olarak RTM sürümüne yükseltecek. Böylece 4 milyon kişi ücretsiz olarak Windows 10'a sahip olacak.

Ancak elbette bu 4 milyon kişinin, Windows 10'u test ederken sürekli çöken, çakılan, sorun çıkaran bir işletim sisteminin geliştirilme sürecinde görev yaparak gizli bir maliyet ödediklerini de gözden kaçırmamak gerekiyor ve bu maliyetin, Windows 10'un 100 dolar seviyesinde olacak fiyatından daha fazla olduğu da inkar edilemez.

"Zaten Windows 10 yükseltmesini bedava olacağını biliyorduk" dediğinizi duyar gibiyiz. Microsoft, daha önce Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemlerini ücretsiz olarak Windows 10'a yükselteceğini duyurmuştu. Ancak bu yükseltme için, geçerli lisansa sahip bir Windows kullanıyor olmanız gerekli. Yani korsan kullananlar için yükseltme söz konusu değil; bunu Aul yayınladığı diğer bir Twitter mesajında açıkça belirtiyor. Ancak Windows 10 teknik ön izleme sürüm zaten ücretsiz dağıtılıyor ve bu kararla Microsoft, yeni Windows'u test edenleri ödüllendirmiş olacak...

Okuyucu Yorumları